Talents


Address:

 9 Petar Beron Str

Seats (In/Out):

 30/15

Working time:

 Monday to Saturday - 11:00 - 22:00

Car parking:

 street

Established:

 2013

www:

Feedback publishing is now over. Thank you for all your feedbacks so far. See you soon.

Философия на ресторанта:
Ресторант Таланти е единственият висококласен ресторант в Източна Европа, управляван изцяло от студенти. Той е част от водещия кулинарен институт в региона - Кулинарна Академия HRC.
Кулинарна академия HRC е основана през 2008 и днес обучава над 150 редовни курсисти от 20 националности в тънкостите на кулинарното изкуство. Иновативната програма на Академията се преподава изцяло на английски език от международно признати шеф-инструктори.
Обучаващите се в Таланти преминават през всяка позиция в дейността на ресторанта като част от интензивната си двугодишна образователна програма. Те са ръководени от главния готвач Милен Златев от и шеф-инструктора Хюг Бутен

С какво най-много се гордеете в ресторанта Ви ?
Ако трябва да съберем в 3 точки есенцията на Таланти, те ще са качеството, високите стандарти и концептуално меню. В Таланти се приготвят сезонни ястия с продукти от високо качество от най-добрите доставчици в България и Европа. Произведената намясто храна също е част от облика на ресторанта, независимо дали става въпрос за прясна паста, хляб, сладолед или друго кулинарно изкушение, а тематичните вечери на студентите ни са своеобразна кулинарна авантюра, в която гостите харесват да бъдат въвличани.

Какво Ви различава от другите ?
Ресторант Таланти е различен от всички останали, защото се управлява изцяло от студентите на Кулинарна академия HRC и на всеки 6 месеца (всеки семестър) сменя екипа си с нова група от талантливи студенти, които допринасят със своята емоция и усет към добрата храна. Всяка група от таланти, която започва работа в ресторанта вече е преминала успешно през първата година от обучението си и се завръща от стаж в престижни европейски ресторанти, а най-добрите от тях са били и в ресторанти с Мишелин звезди. С всяка нова група идва и ново уникално меню. За спазването на високите стандарти, отговарят шеф-готвачи на училището.

Главен готвач:Милен Златев

Профил на готвача:
Шеф Златев е един от най-талантливите възпитаници на Кулинарна академия HRC през годините на нейното съществуване. Той започва обучението си в Академията през 2009 г., след няколко години професионален опит в различни ресторанти и хотели в България.
Интересен акцент в кариерата му е опитът му като личен готвач на алжирския посланик и семейството му в резиденцията им в София.
Освен различните елитни ресторанти и хотели, в които е работил у нас, шеф Милен има и богат международен опит в 5-звезден хотел в Доха - Катар част от Starwood Hotels & Resorts Worldwide и хотел Villa Ruimzicht в Холандия. След това продължава развитието си като шеф-де-парти в Clos Maggiore, който е изключителен ресторант със съвременна френска кухня и носител на отличието "Най-романтичен ресторант в Лондон".
Френската кухня е една от любимите на Милен и нейното влияние ще се усети и в новото меню на ресторант Таланти, където той обучава студентите през техния трети семестър.

Някакво специално послание към посетителите през SRW?
Яж, учи се и обичай!