Floret


Адрес:

 пл. Народно събрание 4

Места :

 30/20

Паркиране:

 

Създаден:

 2018

Философия на ресторанта:
Елегантен и уютен, Floret Restaurant and Bar предоставя изключително гастрономическо изживяване, което ще погали сетивата на любителите както на международната, така и на местната кухня. Съвременните ястия с местен почерк са съчетани с перфектно балансирани коктейли и вина, подходящи за всяка хапка.

С какво най-много се гордеете в ресторанта Ви?
Нашата най-голяма гордост е популяризирането на българския вкус сред растящия процент чуждестранни гости, които посрещаме. Можете да го откриете в съставките на ястията, авторските коктейли и местните сортове вино в менюто ни.

Какво Ви различава от другите ?
Елегантност, креативност, стил, продукти от най-високо качество, местоположение, обслужване.

Главен готвач: Антон Димитров

Профил на готвача:
Антон Димитров започва своята кариера през 1996 г. в Бизнес клуб Бояна. След няколко години работа в столични заведения, решава да напусне страната и да обогати опита си в чужбина. През 2002 работи в Кипър, през 2003 - в Ирландия, а от 2004 до 2013 във Великобритания. Именно там Шеф Димитров се е научил на истинска дисциплина и е обикнал различните кулинарни култури, аромати и вкусове. Работил е в десетки места за хранене, различни по рода си - хотели, ресторанти и кетъринг компании. Някои от локациите са наистина уникални, като например един от най луксозните 5* хотели с най-реномиран спа център във Великобритания, както и 4* хотел, намиращ се на 50 метра от известния замък на кралицата в Уиндзор. Работил е 1 година с Андрю Търнър, който е протеже и приятел на братята Мишел и Алберт Ру /основателите на Гаврош и едни от готвачите, променили английското ресторантьорство/. Шеф Димитров е участвал в 4 грандиозни откривания на обекти след мултимилионни ремонти както в чужбина, така и у нас. Понастоящем е главен готвач в един от най-новите петзвездни хотели в столицата – InterContinental Sofia и за него е чест и удоволствие да работи с екипа професионалисти на международния луксозен бранд.

Някакво специално послание към посетителите през SRW?
Позволете ни да предизвикаме сетивата Ви.

Меню




Очаквайте публикуването на менютата скоро или това заведение не е поканено в Restaurant Week.
Please expect set menus to be published soon or that venue has not been invited in Restaurant Week.