Happy Pig


Address:

 17 Tsarigradsko shousse blvd.

Seats (In/Out):

 55/40

Working time:

 11AM – 11PM

Car parking:

 street

Established:

 2014

www:

Feedback publishing is now over. Thank you for all your feedbacks so far. See you soon.

Философия на ресторанта:
“Щастливото прасе” е малък семеен ресторант, разположен в стара къща в центъра на София. Фокусираме цялата си енергия в старанието си да предложим едно незабравимо преживяване на нашите гости чрез вълнуваща храна и топло гостоприемство.

С какво най-много се гордеете в ресторанта Ви ?
Ние сме първият ресторант, който съчетава изцяло авторска и сезонна кухня и коктейли.

Какво Ви различава от другите ?
Храната ни е отражение на историята и интересите на нашия екип. Експепентираме с продукти, съчетаваме различини култури и традиции и пресъздаваме това което сме обичали като деца или възрастни. Търсим винаги баланс м/у вкус, текстура и температура. Промотираме локални сезонни продукти от малки и непознати производители. Коктейлите ни меню заслужава специално внимание и ги препоръчваме на всеки, който още не ги е опитал.

Главен готвач:Джун Йошида

Профил на готвача: Джун Йошида е „мелез“ (както той сам се нарича) между японец, българин, малко грък и македонец. Също така е епикуреец и меломан (подвизава се отвреме-навреме се като DJ, когато успее да „избяга“ от ресторанта. Някъде през 2000 завършва Cordon Bleu и работи известно време за Норман Ван Ейкън. След като се завръща в България, е главен готвач в новооткрития ресторант Brasserie. Историята му продължава като консултант в различни проекти (Boom Burgers, Cru и тн). През 2013 г заедно със семейството си отваря ресторант “Щастливото прасе“ .

Някакво специално послание към посетителите през SRW?
Почуствайте се като "щастливо прасе" при нас ;) !