RESTAURANT MENU for
Sofia Restaurant Week # 6
MAY 2019
Sofia Restaurant Week # 6
MAY 2019
Меню 1
СалатаПролетни листни зеленчуци с мариновано кисело мляко и сушен врат от ИБС (свеж салатен микс, малинов крем, пъдпъдъчи яйца, печени ядки)
ОсновноГлазирани свински гърди (свински гърди в глазура от смокини, крем от боб, целина, кюрдевица, черен трюфел, печен сос)
ДесертСладкиш с боб, тиква и черен шоколад (какаови платки без брашно, ганаж от боб и черен шоколад, рачел от тиква, мус от бял шоколад с портокал и домашен сладолед)
Menu 1
SaladSpring leaves with marinated yogurt and dried neck of Eastern Balkan pig (fresh salad mix, raspberry cream, quail eggs, toasted nuts)
Main dishGlazed pork breast (pork breast with a fig glaze, creamed beans, celery, apples, black truffle, roasted sauce)
DessertA cake from beans, pumpkin and dark chocolate (chocolate layers, ganache of beans and dark chocolate, pumpkin jam, white chocolate mousse with orange) homemade icecream.
Меню 2
СтартерКрокмач със сини и розови домати (отлежало овче мляко, печени чушки, патладжан, розов домат билково дървено масло, жарена шипка)
ОсновноЗапечен царевичен крем с джуркана коприва (яйца, краве сирене, кашкавал от овче мляко, чесън, пресен и кромид лук, пушен червен пипер, мариновано кисело мляко)
ДесертСладкиш с кюрдевица и орехи (хрупкава банична кора, ябълки, канела, орехи, мус от крема сирене и шоколад, домашен сладолед)
Menu 2
StarterKrokmach with blue and pink tomatoes (mature sheep’s cheese, roast peppers, aubergine, pink tomato, herb butter, toasted rosehip)
Main dishRoasted corn cream with nettles (eggs, cow's white cheese, sheep’s yellow cheese, garlic, spring onion, onion, smoked red pepper, marinated yogurt)
DessertCake with apples and walnuts (crispy filo pastry, apples, cinnamon, walnuts, mousse of cream cheese and chocolate homemade ice cream)
Recommended wines from our partner Bibendum. Restaurants have picked best pairing wines with the food.
