nav-logo
  • Home
  • Wines
  • Past festivals
  • Blog
  • FAQ
  • БЪЛГАРСКИ

Menus




BOOK NOW

International cuisine in a chic, modern venue with the perfect view



RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СтартерСготвен телешки млечен тартар с лешник

СалатаКапучино от целина с патешко магре

ОсновноБутче от токачка със сладък картоф и сос от бял и черен сусам

Menu 1 StarterCooked veal tartare with hazelnuts

SaladCappuccino of celery with duck magret

Main dishGuinea fowl thigh with sweet potato and white and black sesame sauce

Меню 2 СтартерКанелони от пушена сьомга с филаделфия и шам фъстък

СалатаСкариди тигрови със сос биск

ОсновноДив лаврак с ароматен нахут и сос от лимонова трева

Menu 2 StarterCannelloni stuffed with smoked salmon, philadelphia and pistachio

SaladTiger prawns with bisque

Main dishWild sea bass with aromatic chickpeas and a lemon grass sauce



Цена за сет меню / Price for set menu: 69 лв (leva)







International cuisine in a chic, modern venue with the perfect view



Info





BOOK NOW

Warm atmosphere and selected Italian cuisine for a high culinary experience



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СтартерТартар от сьомга с авокадо и черен хайвер, чипс от кожа на сьомга

ОсновноФиле от Свети Пѐтрова риба /Джон Дори/ с полента, шафраново-портокалов сос и билкови трохи

ДесертЧийзкейк от тиква с Бейлис и сладолед от черна ванилия

Menu 1 StarterSalmon tartare with avocado and black caviar, salmon skin chips

Main dishJohn Dory fillet with polenta, saffron orange sauce and herb crumbs


DessertPumpkin cheesecake with Bailey’s and black vanilla ice cream

Меню 2 СалатаСалата с карпачо от червено цвекло, зелен микс, горгондзола 'кремоза', карамелизиранин орехи с трюфел и нар

ОсновноЗаешки ролс, пълнен с кореноплодни зеленчуци, ризото с прошуто крудо и салвия, сос 'Бароло'

ДесертПанджиало /шоколадови блатове, маскарпоне с Марсала, сладко от ягоди/

Menu 2 SaladBeetroot carpaccio, mixed salad leaves, Gorgonzola Cremosa, caramelized walnuts with truffle and pomegranate

Main dishRabbit rolls stuffed with root vegetables, risotto with prosciutto crudo and sage, Barolo sauce

DessertPangiano - chocolate layers, mascarpone with Marsala, strawberry jam



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

Warm atmosphere and selected Italian cuisine for a high culinary experience



Info





BOOK NOW

Join our journey to the East and beyond at a fantastic new location in the Doctor’s Garden



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 Френско меню
СалатаСалата с козе сирене
(френско козе сирене, маруля, чушка, орехи, ябълково конфи, пресен лук и дресинг)

ОсновноТелешки бузи Бургиньон, сготвени с червено вино, масло, бекон, гъби и подправки. Преди сервиране се добавя цял варен картоф и морков

ДесертКрем брюле
(с боровинки, бренди, кафява захар и листо от мента)

Menu 1 French menu
SaladSalad with goat’s cheese
(French goat’s cheese, lettuce, pepper, walnuts, apple confit, spring onion and dressing)

Main dishBeef cheeks Bourguignon, prepared with red wine, butter, bacon, mushrooms and herbs. Before serving we add a whole boiled potato and carrot

DessertCreme Brulee
(With blueberries, brandy, brown sugar and a mint leaf)

Меню 2 Азиатско меню
СалатаТайландска салата с телешко
(Телешко бон филе, червено зеле, чери домати, маруля, чушки, краставици, моркови, лук, мента, кориандър и дресинг)

Основно Сингапурски нудли с морски дарове
(Стъклени нудли, къри, соев сос, сусам, яйца, фъстъци, чушки, пресен лук и сусамово олио)

ДесертПудинг
(от цветни перли тапиока с кокосово мляко и канела, покрит с екзотични плодове)

Menu 2 Asian menu
SaladThai salad with beef
(Beef fillet, red cabbage, cherry tomato, lettuce, peppers, cucumber, carrots, onion, mint, coriander and dressing)

Main dishSingapore noodles with seafood
(Glass noodles, curry, soya sauce, sesame, eggs, peanuts, peppers, fresh onion and sesame oil)

DessertColoured tapioca pudding with coconut milk and cinnamon, covered with exotic fruits




Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

Join our journey to the East and beyond at a fantastic new location in the Doctor’s Garden



Info





BOOK NOW

No snobbery here - just clean, honest and tasty food in a modern bar and diner



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СтартерТрицветен хумус и хляб с квас

СалатаСалата Авокадо - с чери домати, бейби спанак, киноа, артишок, нахут, зърна от нар и лек ментово-горчичен сос

ОсновноАгнешки френч рак с кус-кус по тунизийски

ДесертСолти Крънч с шоколадов мус

Menu 1 StarterThree-colour hummus with sourdough bread

SaladAvocado Salad - with cherry tomatoes, baby spinach, quinoa, artichoke, chickpea, pomegranate and minty mustard sauce

Main dishLamb french rack with tunisian couscous

DessertSalty Crunch with chocolate mousse

Меню 2 СтартерТартар от сьомга с авокадо и крекер от лимец

СалатаЕсенна салата - поширана в марсала круша с бейби спанак, горгонзола, цвекло, бразилски орех и балсамов дресинг

ОсновноСвинско бонфиле с хрупкава билкова коричка аспержи, сушени домати и ементал, върху мус от фава и ризото с манатарки

ДесертЕкзотик Пистачио Кейк с манго и маракуя


Menu 2 StarterSalmon tartare with avocado and spelt cracker

SaladAutumn Salad - marsala poached pear, baby spinach, gorgonzola, beetroot, brazil nuts and balsamic vinaigrette

Main dishHerb crusted pork tenderloin with asparagus, sun dried tomatoes and emmental, served over fava spread and porcini risotto

DessertExotic Pistachio Cake with mango and passion fruit



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

No snobbery here - just clean, honest and tasty food in a modern bar and diner



Info





BOOK NOW

Tasty Asian fusion dishes in an elegant and modern interior



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СтартерПaтешки терин с портокал, пистачио, чили, пресни билки и азиатска туршия

ОсновноСтек от жълтоперест тон с джинджифил и сусам, черен ориз, авокадо и едамаме

ДесертКокосов тарт и маракуя карамел

Menu 1 StarterDuck terrine with orange, pistachio, chili, fresh herbs and Asian pickles

Main dishYellowfin tuna steak with ginger and sesame, black rice, avocado and edamame

DessertCoconut tart with passion fruit caramel

Меню 2 СалатаСалата с грилована тиквичка, бейби скариди, фенел, цвекло, мариновани гъби шимеджи и дресинг от черен чесън

Основно24 часови телешки ребра „Блек Ангъс“ с карамелизирано брюкселско зеле, пресен лук, лайм и сусам

ДесертАзиатски еклер с кафе и шоколад

Menu 2 SaladSalad with grilled courgetti, baby shrimp, fennel, beets, marinated shimeji mushrooms and black garlic dressing

Main dish24 hours Black Angus short ribs with caramelized brussels sprouts, scallions, lime and sesame


DessertAsian éclair with coffee and chocolate mousse



Цена за сет меню / Price for set menu: 69 лв (leva)







BOOK NOW

Tasty Asian fusion dishes in an elegant and modern interior



Info





BOOK NOW

Modest venue in the city center for connoisseurs



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СалатаСпаначена салата с горгонзола, глазирани кестени, круша и пушени бадеми

ОсновноПатешко бутче Конфи върху пънче от свинско бон филе, пюре от батат, чипс от пъщарнак и сос бордо с вишни

ДесертШоколадов Турон с карамел

Menu 1 SaladSpinach salad with Gorgonzola, glazed chestnuts, pears and smoked almonds

Main dishDuck leg confit over pork fillet, sweet potato puree, parsnip chips and Bordeaux sauce with cherries

DessertChocolate turron with caramel

Меню 2 СалатаСалата айсберг с галантин от пилешко месо и авокадо, маринован червен лук, дижонски дресинг ичери домат

ОсновноФиле от лаврак с шафранов басмати ориз, глазирани стирфрай зеленчуци и маслен чери сос

ДесертБадемово Харисе с поширана круша и канеен мус

Menu 2 SaladIceberg lettuce with a chicken and avocado gallantine, marinated red onion, Dijon dressing and cherry tomato

Main dishFillet of sea bass with saffron Basmati rice, glazed stir fry vegetables and butter cherry sauce

DessertAlmond harise with poached pear and cinnamon mousse



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

Modest venue in the city center for connoisseurs



Info





BOOK NOW

The best of contemporary Italian cuisine in an emblematic setting



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 Вегетарианско меню
СтартерСалата от запечено червено цвекло, пюре от жълто цвекло, зехтин с копър, зелена ябълка, козе сирене с билки и карамелизирани ядки

ОсновноДомашни равиоли „Сан Доменико“ със сушени домати, сирене „Рикота“ със средиземноморски подправки и жълтък, сервирани с бяло вино, билки и маслен сос

ДесертМандариново парфе, придружено от сладко-кисел кейк с маракуя, гел от лимончело и бисквити

Menu 1 Vegetarian Menu
StarterBaked Red Beetroot Salad, Yellow Beetroot Puree, Dill Oil, Green Apple, Goat Cheese with and Caramelized Nuts

Main dishHomemade Ravioli di San Domenico with Sun-dried Tomato, Mediterranean Herbs, Ricotta, Egg Yolk, served with White Wine, Herbs and Butter Sauce

DessertMandarin parfait, accompanied by a Sweet and Sour Passion Fruit Financier, Limoncello Fluid Gel and Wafer Leaves

Меню 2 Месно меню
СтартерПечено свинско филе* с еспума от сос „Тоннато“, маринован червен лук, прах от каперси и сос „Жу“
(* променено от телешко)

ОсновноЗадушен в масло телешки език със салата от гъби и пъдпъдъчи яйца и майонеза от див керевиз и каперси

ДесертМус от млечен шоколад и лешникова пралина, център от лешникова пралина с пипер и кестенов кейк

Menu 2 Meat Menu
StarterRoasted Pork Loin, Tonnato Spuma, Marinated Red Onion, Capers Dust and Jus
(* changed from Veal Loin)

Main dishBraised Butter Veal Tongue, Mushroom and Soft-Boiled Quail Egg Salad, Chervil and Capers Mayonnaise

DessertMilk Chocolate and Hazelnut Praline Mousse, Espelette Hazelnut Praline Heart, Chestnut Cake




Цена за сет меню / Price for set menu: 69 лв (leva)







BOOK NOW

The best of contemporary Italian cuisine in an emblematic setting



Info





BOOK NOW

A modern green out of town party location with elegant cuisine and comfort



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СалатаМикс от зеленолистни, литъл джем, инфузиран зехтин с червен портокал, нар, сладко-кисела тиква и чипс от пармезан

ОсновноЛаврак с Императорски ориз, аспержи, кладница, червен лук, чери домати и чипс от туил

ДесертБял шоколадов кейк с горещи малини и кокосов сладолед

Menu 1 SaladMix of green salad leaves, little gem, red orange infused olive oil, pomegranate, sweet and sour pumpkin and parmesan chips

Main dishSea bass with Emperor’s rice, asparagus, oyster mushrooms, red onion, cherry tomatoes and tuille chips

DessertWhite chocolate cake with hot raspberries and coconut ice cream

Меню 2 СтартерБейби октопод, картофен чипс, тапиока, цветно чери, маслен цитрусов сос, пресен лук и магданозено олио

Основно Патешко бутче със сладък картоф, пюре от зелена ябълка, портокалов сос и чипс от червено цвекло.

ДесертМохито с лайм, мента и кори от цвекло

Menu 2 StarterBaby octopus, potato chips, tapioca, colourful cherry tomatoes, butter citrus sauce, spring onion and parsley oil

Main dishDuck thigh with sweet potato, green apple puree, orange sauce and beetroot chips


DessertMohito with lime, mint and beetroot peel



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

A modern green out of town party location with elegant cuisine and comfort



Info





BOOK NOW

Comfort food in a Bohemian, laid back atmosphere



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СупаМисо супа от рибен бульон с шийтаке и моркови

ОсновноСвинско коремче варено и глазирано с традиционни корейски подправки, оризов кейк, маринован дайкон

ДесертПанакота с чай пуер, крисп със сечуански пипер, крамбъл, гранита с райска ябълка

Menu 1 SoupFish broth miso soup with shiitake and carrots


Main dishPork belly cooked and glazed with traditional Korean spices, grilled rice cake, marinated daikon


DessertPuer infused panna cotta, Sichuan pepper crisp, crumble, persimmon granita

Меню 2 СтартерТост с козе сирене и кейл
(Запечен хляб със семена, мус от козе сирене със салвия, конфтиран и маринован лук, чипс от кейл)

Основно Целина и тахан
(Печена целина, зеленчуков сос , таханова пяна, лешников крамбъл, мариновани синапени семена)

ДесертДюля и индрише
(Карамелзирана дюля, карамел с мед, кейк инфюзнат с индрише)

Menu 2 StarterKale and goat cheese toast
(Cereal bread toast, sage flavored goat mousse, onion confit and pickle, kale chips)


Main dishCeleriac and tahini
(Baked celeriac, vegetable jus, tahini foam, hazelnut crumble, pickled mustard seeds)


DessertQuince and geranium
(Caramelized quince, honey caramel, geranium infused sponge cake)



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

Comfort food in a Bohemian, laid back atmosphere



Info





BOOK NOW

Modern, international cuisine combines with luxury in the aristocratic centre of ‘Old Sofia’



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 От морето
СтартерРолована тиквичка, крем катък, сушен домат, рукола

СалатаСвеж салатен микс, кокосови скариди, авокадо, сусамов дресинг

ОсновноЛаврак филе, талиолини Неро ди сепия, гриловани зеленчуци, унаги

ДесертМилфьой с горски плодове

Menu 1 From the Sea
StarterCourgette rolls, katak cream, dried tomato, arugula

SaladFresh salad mix, coconut shrimps, avocado, sesame dressing

Main dishFillet of sea bass, Nero di Sepia tagliolini, grilled vegetables, Unagi (freshwater eel)

DessertMillefeuille with fruits of the forest

Меню 2 От земята
СтартерГъши пастет, вишнево сладко, лешници

СалатаГрадински домати, червени чушки, зелени чушки, авокадо, песто Дженовезе

Основно Патешко бутче конфи, червено зеле, ябълка, боровинково Деми

ДесертКето торта, лешникова парлина, горски плод

Menu 2 From the Earth
StarterGoose liver pate, sour cherry jam, hazelnut

SaladTomatoes from the garden, red and green peppers, avocado, pesto Genovese

Main dishDuck leg confit, red cabbage, apple blueberry demi

DessertKeto cake, hazelnut parlina, fruits of the forest



Цена за сет меню / Price for set menu: 69 лв (leva)







BOOK NOW

Modern, international cuisine combines with luxury in the aristocratic centre of ‘Old Sofia’



Info





BOOK NOW

Enjoy a basket of seasonal flavours and aromas at the only craft beer restaurant in Sofia



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СалатаСвежа салата с авокадо, нар, микс чери домати, рукола, карамелизирани орехи с ванилия и дресинг от нар с кимион

ОсновноКюфтета със сушени манатарки, нахут и чушкова паста, с крем от карфиол с кокос, и свежа салата със спанак, краставица, и маринован фенел с портокали, и мирин

ДесертМус от натурален шоколад със сладко чили и кокос, с крем от авокадо и матча

Menu 1 SaladFresh salad with avocado, pomegranate, campari cherry tomatoes, arugula, vanilla caramelised walnuts and pomegranate and cumin dressing

Main dishCroquets with porcini, chickpeas and pepper pesto, with cauliflower and coconut cream, and fresh salad with spinach, cucumber and marinated fennel

DessertDark chocolate mousse with sweet chilli, and coconut, avocado and matcha cream

Меню 2 СалатаВариация на салата Цезар с айсберг, домашни крутони, филе от аншоа, пармерзан и дресинг с крафт бира

Основно Свинско бон филе, мариновано със салвия, мащерка и сушени домати, в бекон, с пюре от патладжани с ойстер сос, свежа салата с рукола, пармезан и медено-горчичен дресинг

ДесертЧийзкейк с крафт бира и розмарин, и крем от фъстъчено масло с хималайска сол

Menu 2 SaladCaesar salad variation with iceberg, homemade croutons, anchovy, parmesan and craft beer dressing

Main dishPork tenderloin, marinated with sage, thyme and sun dried tomatoes, in bacon, eggplant puree with oyster sauce, fresh salad mix with parmesan, honey and mustard dressing

DessertCheesecake with craft beer and rosemary, with peanut butter and Himalayan salt sauce



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

Enjoy a basket of seasonal flavours and aromas at the only craft beer restaurant in Sofia



Info





BOOK NOW

A new take on traditional flavours in the Lozenets district



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 ЕВРОПА
СалатаСалата с литъл джем, бяло грозде, селъри, крем от гриловани ябълки, пияни стафиди, орехов дресинг с горгонзола

ОсновноБавно готвени свински бузи с крем от целина и мента, печени сини сливи, солен ментов спъндж, мариновани моркови

ДесертМаскарпоне мус с канела, хрупкав кадаиф с орехи и мащерка, гел от дюли с пресни круши

Menu 1 EUROPE
SaladSalad with little gem, white grapes, celery, grilled apple cream, drunk sultanas, walnut dressing with gorgonzola

Main dishSlow cooked pork cheeks with celeriac and mint cream, baked plums, salted mint sponge, marinated carrots

DessertMascarpone mousse with cinnamon, crispy kataifi with walnuts and thyme

Меню 2 АЗИЯ
СтартерТартар от черноморски паламуд, авокадо мус, оризов крекер, айоли с див лук, пресни репички

ОсновноМузайка от лаврак и коприва, ароматен жасминов ориз, едамаме, кокосова емулсия с лайм и джинджифил, умами перли, олио от копър

ДесертШоколадов делис със солен фъстък и портокал, гел от лайм, спъндж с матча, портокалово шантили

Menu 2 ASIA
StarterTartare of Black Sea belted bonito, avocado mousse, walnut cracker, aioli with wild garlic, fresh radish

Main dishMosaic of sea bass and nettle, aromatic jasmine rice, edamame, coconut emulsion with lime and ginger, umami pearls, dill oil

DessertChocolate delice with salted peanut and orange, lime gel, matcha sponge, orange chantilly




Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

A new take on traditional flavours in the Lozenets district



Info





BOOK NOW

An elegant new restaurant with innovative dishes by Chef Dimitar Damyanov



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СтартерТапиока с черен трюфел и скариди

СалатаКапучино от карфиол с бял шоколад и октопод

ОсновноСьомга терияки със сладък картоф и шам фъстък

Menu 1 StarterTapioca with black truffle and shrimps

SaladCappuccino of cauliflower with white chocolate and octopus

Main dishSalmon Teriyaki with sweet potato and pistachio

Меню 2 СтартерТелешки регриет с горчица и филаделфия

СалатаСвинско печено в стил бургиньон

ОсновноЗаешко бутче конфи със сос от манатарка и картофен мус

Menu 2 StarterVeal regriet with mustard and Philadelphia

SaladRoast pork bourguignon

Main dishRabbit thigh confit with a sauce of porcini mushrooms and potato mousse



Цена за сет меню / Price for set menu: 69 лв (leva)







BOOK NOW

An elegant new restaurant with innovative dishes by Chef Dimitar Damyanov



Info





BOOK NOW

A real gourmet experience, brought to you by students of the culinary academy



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СтартерВегетариански терин с печени чушки, тиквички и патладжан, еспума от ескаливада, лешников крамбъл, писто

ОсновноБавно приготвени свински ребра със зеле в гърне, кървавица, патешко крилце конфи, гел от чубрица

ДесертГабровски пестил от сливи, баба с ром, сладолед от черен шоколад, компот от сливи

Menu 1 StarterVeggie terrine with roasted pepper, zucchini and eggplant, escalivada espuma, hazelnut crumble, fresh pistou

Main dishSlow cooked pork ribs with clay pot cabbage, black pudding, rice cracker, confit duck wing, chubricha gel

DessertGabrovo plum pestil, baba au rhum, dark chocolate ice-cream, plum compote

Меню 2 СтартерКьопоолу – хайвер от патладжан, маринован патладжан, печена чушка, магданозена пяна, печен чесън

ОсновноСтек от целина, еспума от целина и трюфел, гъби шимеджи, зеленчуков сос със звездовиден анасон

ДесертШоколадова крушовица – мус от черен шоколад, сорбе от круша с ракия, ракиен ганаш, гел от круши, сурова круша

Menu 2 StarterKyopolou - eggplant caviar, marinated eggplant, roasted pepper, parsley air, roasted garlic


Main dishCeleriac steak, celeriac truffle espuma, shimeji mushrooms, star anise veggie jus, celeriac sous vide

DessertChocolate Krushovica- dark chocolate mousse, rakia-pear sorbet, rakia deep fried ganache, pear gel, fresh pear



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

A real gourmet experience, brought to you by students of the culinary academy



Info





BOOK NOW

Classic Thai cuisine brought to you in a minimalist setting



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СалатаТайландска салата с помело, скариди и кокос

ОсновноХайнанско жълто пиле с жжасминов ориз

ДесертПарена тиква с тайландски яйчен крем

Menu 1 SaladThai salad with pomelo, shrimps and coconut


Main dishHainan yellow chicken with jasmine rice

DessertScolden pumpkin with Thai egg creme

Меню 2 СалатаТайландска салата с ананас, краставици и кашу

Основно Пад Си О плоски нудлис телешко и броколи

ДесертТропически плодове

Menu 2 SaladThai salad with pineapple, cucumber and cashew


Main dishPad See Ew flat noodles with beef and broccoli

DessertTropical fruit



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

Classic Thai cuisine brought to you in a minimalist setting



Info





BOOK NOW

Where wine and food meet in the best combination



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СалатаСалата с пресен Карфиол
романеско/цветни чери домати/микро слънчоглед/хрупкав хляб/ доматен винегрет/печени тиквени семки

ОсновноФиле лаврак So ferments
със смилянсо*мисо от смилянски боб/крем от целина и земна ябълка/ пюре грах/сос от кисело мляко с мащерка и лайм/пудра манатарки

ДесертЧийзкейк с босилек
сладко от портокал/крамбъл със сушени плодове/сорбе от грозде

Menu 1 SaladRaw Cauliflower Salad
(Romanescu, colourful cherry tomatoes, micro sunflower, crusty bread, tomato vinaigrette and toasted pumpkin seeds)

Main dishSea bass fillet So ferments
(With miso from Smilyan beans, celeriac cream and Jerusalem artichoke, pea puree, yogurt sauce with thyme and lime, porcini powder)

Dessert Basil cheesecake
(Orange jam, dried fruit crumble, grape sorbet)


Меню 2 СалатаНещо като Кьопоолу
печен патладжан/ конфитирани чери домати/крем от червени чушки/ брънза/ мус от сирене/ сушени маслини каламон/ паста от магданоз/ зехтин екстра върджин

Основно Телешко с вишни и смокини
бавно готвен фермерски телешки врат /пушен кашкавал/сладко от вишни/ сушени смокини с коняк/прясно изпечена питка със сладка горчица/ телешко Жу/ чипс от кореноплодни / микро зеленчуци

ДесертШоколадов тарт
черен шоколадов ганаш/бял шоколадов ганаш/ вариации от малини /карамелизиран шам фъстък

Menu 2 SaladKind of а Kyopolou
(Roast aubergine, confit cherry tomatoes, red pepper cream, branza cheese, cheese mousse, dried Kalamon olives, parsley paste and extra virgin olive oil)

Main dishBeef with figs
Slow cooked farm fresh beef with smoked kashkaval, cherry jam, dried figs with cognac, freshly baked bread with sweet mustard, beef jus, root vegetable chips and micro veg


DessertChocolate tart
(dark chocolate ganache, white chocolate ganache, variations of raspberry and caramelized pistachio)




Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

Where wine and food meet in the best combination



Info





BOOK NOW

The food is better than good and the convenient location will impress you



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СалатаСредиземноморска салата, микс от листни зеленчуци, маслини Каламата, фета сирене, артишок, чери домати, чипс от прошуто, пармезан

ОсновноСтек от Сьомгова пъстърва върху фондан от кореноплодни зеленчуци/ лилав картоф, целина, червено цвекло/, Цитрус дресинг, песто от билки и кашу с чеснов аромат

ДесертГолдън Амбър
платка от Кето бисквити и запечен сусам, крем от карамелизиран бял шоколад

Menu 1 SaladMediterranean salad: mix of salad leaves, Kalamata olives, feta cheese, artichoke, cherry tomatoes, prosciutto chips, parmesan


Main dishSalmon trout steak over root vegetable fondant /purple potato, celeriac, beetroot/, citrus sauce, herb peto with cashew and garlic


DessertGolden Amber
keto biscuit and roast sesame base with caramelized white chocolate cream

Меню 2 СтартерСотирани скариди в сладък чили сос, върху Кус-Кус от романеско

Основно Патешко бутче на Су-вид, вариация на моркови пюре, едамаме, боровинков сос с филитирaн портокал

ДесертШоколадов ганаш с пълнеж от солен карамел и плочка натурален шоколад с чили

Menu 2 StarterSauteed shrimps in sweet chili sauce with a canape of Romanesco couscous

Main dishDuck leg sous vide, served with a variation of carrot puree, edamame and blueberry sauce with fileted orange

DessertChocolate ganache with a filling of salted caramel and a slab of dark chili chocolate



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

The food is better than good and the convenient location will impress you



Info





BOOK NOW

The home of German and Austrian cuisine with an authentic interior and Biergarten



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СупаКрем супа от тиква, подправена с джинджифил и тиквени семки

ОсновноБавно изпечени телешки бузи, поднесени с пюре от целина, запечени млади моркови и печен сос

ДесертАлпийски пай

КомплиментПрясно изпечен брецел

Menu 1 SoupCream of pumpkin soup with aromatic ginger and pumpkin seeds

Main dishSlow roasted beef cheeks, served with celery puree, roasted young carrots and gravy

DessertAlpine pie

ComplimentaryComplimentary brezel

Меню 2 СалатаСалата от листни зеленчуци, печена тиква, ядки, козе сирене и меден винегрет

ОсновноЗадушен свински джолан в тъмна бира, поднесен с червено кисело зеле с ябълки и ким, печен картоф със сметана и сос братен джус

ДесертПанакота с тиква, поднесена с печени орехи и карамелен сос

КомплиментПрясно изпечен брецел

Menu 2 SaladSalad of leaf vegetable, roasted pumpkin, goat cheese and honey vinaigrette

Main dishPork leg stewed with dark beer, served with pickled red cabbage with apples and caraway, roast potato with cream and roast jus sauce

DessertPanna Cotta with pumpkin, served with toasted walnuts and caramel sauce

ComplimentaryComplimentary brezel



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

The home of German and Austrian cuisine with an authentic interior and Biergarten



Info





BOOK NOW

Stylish boutique restaurant with authentic Japanese and author’s cuisine



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СтартерСуши сет: Нигири жълтоперест тон / Нигири лаврак с цитрус сол / Урамаки с паламуд, дайкон, краставица, уакаме и краставица / Футомаки сьомга и авокадо

ОсновноГрилована змиорка с унаги сос, авокадо, едамаме, юзу зест и тогараши

ДесертЯпонска „баклава“ с пистачио, кумкуат и матча

Menu 1 StarterSushi: Nigiri Yellowfin tuna / Nigiri sea bass and citrus salt / Uramaki bonito, daikon, cucumber and wakame / Futomaki salmon and avocado


Main dishGrilled eel with unagi sauce, avocado, edamame, yuzu zest and togarashi

DessertJapanese baklava with pistachio, kumquat and matcha

Меню 2 СтартерСуши сет: Нигири сьомга с понзу и сусам / Нигири змиорка / Урамаки с хрупкави скариди и манго, кокос и халапеньо / Футомаки с пикантен тон и авокадо

Основно Хрупкав котлет от свинско Дурок с тонкацу сос, тиква кубоча и туршия от брюкселско зеле

ДесертМисо брюле със смокини и бял шоколад

Menu 2 StarterSushi: Nigiri salmon with ponzu and sesame / Nigiri eel / Uramaki with crispy shrimp, mango, coconut and jalapeno / Futomaki with spicy tuna and avocado

Main dishCrispy Duroc pork chop with tonkatsu sauce, kabocha pumpkin and brussels sprouts pickles

DessertMiso crème brulee with figs and white chocolate



Цена за сет меню / Price for set menu: 69 лв (leva)







BOOK NOW

Stylish boutique restaurant with authentic Japanese and author’s cuisine



Info





BOOK NOW

An emblematic restaurant with remarkable author's cuisine and a panoramic terrace



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СтартерПечен патладжан с домати, босилек и Фета сирене
(рагу от печени на пещ патладжани, домати, чесън и червен лук, овкусени с кимион, кориандър, кардамон, динджър, сирене Фета, пресен босилек, микро киселец и хрукави кростини)

СалатаМикс от зеленолистни с френско козе сирене
(зелена салата, айсберг, рукола, бейби спанак, талиатели от краставици, чери домати, орехи, запечено козе сирене и дресинг от смокини, шалот, зехтин и бял винегрет)

Основно Хрупкаво филе от лаврак поднесено със сос „Муниер“
(филе от пресен лаврак, приготвено на пещ с хлебни трохички с ароматни билки, сос от шалот, естрагон, прясна мащерка, масло, каперси, бяло вино, лимонов фреш и чери домати)

ДесертМалиново суфле поднесено с домашен сладолед
(прясно мляко, яйца, ванилова захар, шоколад, сметана, масло, малиново кули и лимон)

Menu 1 StarterRoast aubergine with tomatoes, basil and feta cheese
(Ragout of oven-roasted aubergine, tomatoes, garlic and red onion, flavoured with cumin, coriander, cardamom, ginger, feta cheese, fresh basil, micro sorrel and crunchy crostini)


SaladMixed salad leaves with French goat’s cheese
(lettuce, iceberg, arugula, baby spinach, courgette tagliatelle, cherry tomatoes, walnuts, baked goat’s cheese with a dressing of figs, shallots, olive oil and white vinaigrette)

Main dishCrispy fillet of sea bream served with Meuniere sauce
(Fillet of fresh sea bream cooked in the fire served with herb breadcrumbs and a sauce of shallots, tarragon, thyme, butter, capers, white wine, fresh lemon and cherry tomatoes)


DessertRaspberry souffle served with homemade ice cream
(Milk, eggs, vanilla sugar, chocolate, cream, butter, raspberry coulis and lemon)

Меню 2 СтартерКамембер Фондю
(сирене „Камемебер“ шпиковано с чесън и розмарин, приготвено на пещ и поднесено с смокиново сладко и хрупкави кростини)

СалатаСалата от белени домати, чушки и прясно сирене
(домати, прясно изпечени чушки, прясно овче сирене, маслини, сибирски лук и магданозено песто)

Основно Телешки стек поднесен със сос „Фрагрант“
(телешки стрип стек приготвен на скара, сос от два вида дижонска горчица, сметана, естрагон и каперси, гарнирано с ароматен картофен чипс и микс от зелени салатки)

ДесертФренска шоколадова торта
(брауни блатове, ефирен шоколадов мус, портокал, огледален шоколадов ганаш и меренг)

Menu 2 StarterCamembert fondue
(Camembert with garlic and rosemary, cooked on the oven and served with fig jam and crunchy crostini)

SaladSalad with peeled tomatoes, pepper and fresh cheese
(Tomatoes, freshly roasted peppers, fresh sheep’s cheese, olives, Siberian onion and parsley pesto)


Main dishVeal steak with Fragrant sauce
(Veal strip steak cooked on the grill, sauce with two types of Dijon mustard, cream, tarragon and capers, garnished with aromatic potato chips and a mixed green salad)

DessertFrench chocolate cake
(Brownie layers, light chocolate mousse, orange, mirror chocolate ganache and meringue)



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

An emblematic restaurant with remarkable author's cuisine and a panoramic terrace



Info





BOOK NOW

Tasty and creative Italian cooking from a much-loved restaurant



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 СтартерКарфиолени Хапки
(изпържени до златисто карфиолени хапки, поднесени с пушена майонеза с черен сусам)

СалатаСалата Верде със сушени домати, пармиджано и печени ядки
(зелена салата, пресен спанак, айсберг, селъри, сушени домати, чери домати, овкусени с балсамов винегрет, слънчогледово семе, кедрови ядки, тиквено семе)

ОсновноФренско Петле
(с крем от целина и пушен патладжан и поднесено със салата от кус-кус с магданоз, каперси, пипер, лук, стафиди)

Menu 1 StarterCauliflower Bites
(Golden fried cauliflower bites served with smoked mayonnaise with black sesame)

SaladInsalata Verde with dried tomatoes, parmesan and toasted nuts
(Lettuce leaves, fresh spinach, iceberg, celery, dried tomatoes, cherry tomatoes, infused with balsamic vinaigrette, sunflower seeds, pine nuts, pumpkin seeds)

Main dishFrench Coq
(With celeriac cream and smoked aubergine, served with a salad of couscous with parsley, capers, pepper, onion and sultana)

Меню 2 СалатаБългарска Традиционна Салата
(домати, краставици, печен пипер, червен лук, мариновано овче сирене, грилован патладжан и магданоз)

Основно Осо Буко с Ризото и Шафран
(печен на бавен огън телешки джолан с кост, гарниран с пармезаново рисото с български шафран, мащерка, босилек)

ДесертШоколадов Мус
(с розмарин и морска сол „Малдон“)

Menu 2 SaladTraditional Bulgarian Salad
(Tomatoes, cucumbers, roast pepper, red onion, marinated sheep's cheese, grilled aubergine and parsley)

Main dishOsso Bucco with Risotto and Saffron
(Veal shank baked in a slow oven, garnished with parmesan risotto with Bulgarian saffron, thyme and basil)

DessertChocolate Mousse
(With rosemary and Maldon sea salt)



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

Tasty and creative Italian cooking from a much-loved restaurant



Info





BOOK NOW

Fine cuisine and stylish ambience, created by the love of food



Info

RESTAURANT MENU for
Restaurant Week # 10

Меню 1 АмюзАмюз буш

СтартерТелешки тартар от блек ангъс с хляб от квас, пъдпъдъче яйце и пресен трюфел

СалатаМикс листни салати с крем от авокадо с мента, фермерски сирена и грозде и дресинг с варено яйце и билки

ОсновноОсо буко с хрупкав батат, винен сос със селъри и хрупкави хлебни трохи

ДесертКрем брюле с ананас и кокос

Menu 1 AmuseAmuse Bouche

StarterBlack Angus beef tartare with sourdough bread, quail egg and fresh truffle

SaladA mix of salad leaves with avocado mint cream, farmer’s cheeses and grapes with a dressing with boiled egg and herbs

Main dishOsso bucco with a crispy sweet potato, wine sauce with celery and crispy breadcrumbs

DessertCreme brulee with pineapple and coconut

Меню 2 АмюзАмюз буш

СтартерГравлакс с хрупкав хляб, криспи бекон и меден крутон

СалатаБурата с карпачо от розов домат, ароматна рукола, крутони от хляб с квас и говежда брезаола

ОсновноФиле от ципура с грахово пюре с мента сос беарнез и кедрови ядки

ДесертТирамису с куантро, солен карамел и пресни плодове

Menu 2 AmuseAmuse Bouche

StarterGravadlax with crusty bread, crisp bacon and honey croutons

SaladBurrata with carpaccio of pink tomato, aromatic arugula, sourdough croutons and beef bresaola


Main dishFillet of sea bream with pea and mint puree, bearnaise sauce and pine nuts

DessertTiramisu with Quantro, salted caramel and fresh fruits



Цена за сет меню / Price for set menu: 49 лв (leva)







BOOK NOW

Fine cuisine and stylish ambience, created by the love of food



Info


Благодарение нa

sponsors
sponsors
sponsors
sponsors
sponsors
sponsors
sponsors
sponsors
sponsors
sponsors

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Someone has just booked a table in

About us

Restaurant Week Sofia | Plovdiv | Varna is brought to you by Restaurant Week Ltd and Zavedenia.bg Ltd. We've carefully selected restaurants for you to try in Sofia, Varna and Plovdiv. Enjoy.

Свържете се с нас

support@restaurantweek.bg

Условия за ползване на сайта   2023. by Website by Restaurants in Sofia

Boxed
Wide

Main Background

Color Scheme
Reset