Котилото


Адрес:

 Крайречна 26

Места :

 150/70

Паркиране:

 на улицата

Създаден:

 2014

Философия на ресторанта:
Ресторант "Котилото" е едно от малкото места в София, където автентичния вкус на сръбската кухня и перфектното обслужване намират своята най-висока пресечна точка. Тук ще можете да се насладите на едно истинско гурме изживяване директно от сърцето на родината на сръбската скара – Лесковац.
Ресторантът е открит през месец март 2011. Благодарение на перфектното обслужване и отлична сръбска кухня, почитателите му се увеличават непрекъснато. Ресторантът се е превърнал в любимо място за среща с приятели, семейни и лични празници, сватби и специални поводи.

С какво най-много се гордеете в ресторанта Ви ?
Местонахождението му е в кв. Драгалевци – едно истинско убежище и място за релакс от натовареното ежедневие. Заведението предлага уют и приятелска атмосфера, както и лятна градина, потънала в зеленина и прохлада.

Какво Ви различава от другите ?
Всеки нов сезон ресторантът предлага специално меню с авторски ястия по рецепти на главния готвач – Далибор Маринкович – Даци. Ястията са изцяло съобразени със сръбската традиционна кухня. Ресторантът изпълнява и индивидуални поръчки за приготвяне на чеверме по предварителна заявка в зависимост от сезона.
Месните ястия се приготвят лично от него, като той сам опушва месата и прави надениците. Туршиите също се приготвят на място в ресторанта.

Главен готвач: Далибор Маринкович – Даци

Профил на готвача:
Далибор Маринкович – Даци е носител на златен медал от прочутия конкурс "Скариада" 2009г. в Лесковац. Сръбските специалитети, приготвени от сръчните ръце на майстор Даци оставят незабравим спомен с вкус на домашна кухня. Той е в България от 12 години, женен е за българка. Любовта му към този занаят е огромна, освен това е потомствен готвач. Вкусът на приготвените от него ястия се дължи на рецептите, които той е наследил от майка си.



Меню




Очаквайте публикуването на менютата скоро или това заведение не е поканено в Restaurant Week.
Please expect set menus to be published soon or that venue has not been invited in Restaurant Week.