Хаджидрагановите къщи


Адрес:

 ул. Козлодуй 75

Места :

 180/40

Паркиране:

 на улицата

Създаден:

 2004

Философия на ресторанта:
Всичко българско и гостоприемство по български!

С какво най-много се гордеете в ресторанта Ви ?
Предлагаме най-доброто от автентичната българска кухня, сготвена с внимание и любов в зидана пещ или на масивна, чугунена плоча на дърва, както и с най- модерна техника. Всичко това в реставрирани 150 годишни къщи с архитектура и интериор от Жеравна, Копривщица, Банско и Мелник, разположени в центъра на София. Над половин милион наши гости за тези 16 години са опитали от вкусните български ястия!

Какво Ви различава от другите ?
Предлагаме Ви потапяне в атмосферата на богати, възрожденски български къщи от 1866 г., с уютна обстановка и народна музика на живо, и с вкусни, обилни, и красиво поднесени ястия в ръчно резбовани дървени плата. Винената листа е със селекция от над 50 български вина.

Главен готвач: Борислав Тодоров Христов

Профил на готвача:
Със страст към хубавата храна и повече от 20 години стаж в България и чужбина, от които 15 години в ресторант Хаджидрагановите къщи Борислав Христов постоянно обновява менюто, като съчетава, както традиционни, така и модерни методи на приготвяне на ястия от необятната българска кухня.

Вашето специално послание до посетителите на фестивала:
Насладете се на оригиналните комбинации от традиционни български ястия, допълнени със специалните предложения от главния ни готвач, поднесни по уникален начин в нашите уютни къщи.
Опитайте веднъж и задължително ще повторите!