Ако ще бъдете в София на 16 септември, имате чудесната възможност да добавите розов цвят и отлично настроение в съботния ден. Как да го направите ли? Очакваме ви на Фестивала на розовия домат - празник на танца, движението и хубавата храна! Заповядайте от 11 часа в Княжеската градина (пред паметника на Съветската армия) срещу Софийския университет и се потопете в един невероятен празник на открито, посветен на българския розов домат, безспорният цар на родните зеленчуци, отглеждан с много грижа повече от един век от ласкавите ръце на българските земеделци.


  • 10 специално подбрани от МЕТРО производителин на розови домати от цялата страна с най-високо качество

  • три томболи с домати от производителите, подаръци от саяна и Монини и специални продукти от МЕТРО

  • Прясно мляко, кисели млека, краве масло, сметана, сирена и кашкавали с възможност за дегустация на място.

  • Вече три поколения от рода Монини селекционират най-висококачествените сортове маслини и произвеждат зехтини, в безупречни условия на хигиена при производството и складирането на маслините и зехтина.

  • На щанда на МЕТРО академия, български готвачи ще предложат разнообразни вкусни доматени изкушения

Ако искате да прекарате един чудесен съботен ден, тогава елате в центъра на София и нека изпратим лятото и посрещнем началото на есента по подобаващ начин – с чудесно настроение, вкусна храна и положителни емоции!
Розовият домат ви очаква!

Oткрит шампионат на София по хип хоп, латино и народни танци. Най-дългото доматено хоро в историята на България, известният духов оркестър Виво Монтана и дори доматен велокарнавал!

Известният майстор на български традиционни гозби Ангел Ангелов, ще ви очаква с гигантската си тава и предизвикателството да направите, заедно с него и екипа му, 1 тон лютеница.

Ще имате възможност да разгледате и изложбата с най-интересните доматени предложения, създадени от ресторантите, участващи в програмата на Sofia Restaurant Week - септември 2017.