Представяме Винарна БРАТАНОВ


В това издание на Restaurant Week представяме 2 вина на Винарна БРАТАНОВ. Това са Chardonnay Sur Lies 2019 и Chardonnay BELLOSLAVA Private Reserve 2019, и двете ферментирали само с “дивите дрожди” – естествената микрофлора от лозето.

Философията, която екипът на Винарна Братанов следва неотклонно, е че вината им трябва да отразяват експериментаторския дух на своите създатели и произхода си от Южен Сакар, като оставят усещане за автентичност, топлота и характерна индивидуалност.

Винарна БРАТАНОВ е типично семейно начинание – сбъднатата мечта на един баща и двамата му синове да възстановят наследствената лозаро-винарска традиция след 50-годишно прекъсване… Собствените терени са разположени върху слънчевите хълмове на мистичната Сакар планина, където преминаващата наблизо р. Марица и проникващите по течението й ветрове от Егейско море оформят почти средиземноморски климат. Благодарение на разнообразието от почви, специфичния микроклимат и древните винарски традиции, които местните носят в кръвта си още от времето на траките, от Южен Сакар идват едни от най-тероарните и автентични вина на България.

През последните години емблематични за избата станаха вината от серията  “South Sakar Selection” само от международни сортове – Chardonnay Sur Lies, червеният купаж от Мерло & Сира, сортовата Syrah Sans Barrique, а от реколта 2019 и купажът в розово Rosé Pamplemousse.

..