Mastercard® TasteBox by Andrè & DiVino открива на 10.юли 2020


Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino: иновативна платформа за дегустации и гастроли на най-новото в света на кулинарията

В уикенда на 10, 11 и 12 юли ви очаква началото на едно смело приключение на вкуса, наречено Mastercard® TasteBox Вкусът на безценното. Събитието е по повод официалното откриване на първия модерен парк за улична кулинария Quartal в София, който предлага 14 различни кулинарни обекта, разположени сред сенките на ясенови дървета в столичния квартал Кръстова вада. Eдин от обектите в парка е Mastercard® TasteBox – съчетание между постоянно работещ гастро-винен бар и иновативна платформа за дегустации и гастроли на най-новото в света на кулинарията.

 

По време на откриването, в Mastercard by TasteBox Andrè & DiVino и на специално изградения до него винен бар, посетителите може да разчитат на разнообразни вкусово-ароматни удоволствия. Защото Mastercard TasteBox е платформа за дегустации и гастрономически експерименти водени от шеф Андре Токев и с топ експертизата на DiVino във вино културата.

 

Заедно, Mastercard, шеф Андре Токев и DiVino, застават зад малкия бизнес, ориентиран към качеството. Застават зад каузата на онези български шеф-готвачи, ресторанти и производители, които се стремят да възкресяват забравени продукти и рецепти и чрез модерни гурме техники експериментират и творят със сезонни фермерски съставки. Застават зад малките винопроизводители, които никога не отстъпват от посоката най-добро качество и усилено работят за популяризиране на българските местни сортове.

 

Какво може да опитате на 10, 11 и 12 юли на Mastercard TasteBox Andrè & DiVino и винения бар? Замисълът на шеф Андре Токев е да покаже ароматно-вкусовия характер и кулинарните възможности на някои интересни продукти – традиционни, регионални и специални. На събитието може да вкусите хапки, които са израз както на авторските му виждания за приготвянето на храната, така и на уважението и интереса му към истинското качество на продуктите.

 

На бара DiVino ще предложи разнообразна селекция от 30 качествени български вина на подбрани малки изби, подходящи за сезона. Те обхващат почти всички типове и стилове във виното, а основният акцент е върху местните български сортове. Идеята е да се демонстрира не само разнообразието и местната специфика, които предлагат вината от традиционни сортове, но и фактът, че нашите винари вече създават наистина много добри вина от тях.

 

На Mastercard TasteBox Andrè & DiVino бара може да опитате свежи и елегантни бели вина от гергана, врачански и кайлъшки мискет, тамянка, димят и дори оранжево от керацуда. Няма да липсват и нежни розета или прекрасни по-леки червени вина от мавруд, мелник, рубин, гъмза и памид. За ценителите на класически международни сортове също ще има избор и то със забележително качество. Вината ще се предлагат на чаша, но може да се закупи и цяла бутилка. На бара може да получите информация за всяко вино, а също и компетентен съвет за хармонични съчетания на виното с предлаганата храна.

Привлекателни награди очакват всички посетители, които плащат с Mastercard през трите дни на събитието навсякъде в Quartal и представят на бара бележка на стойност над 5 лева. Наградите ще се получават веднага, на място, на Mastercard TasteBox Andrè & DiVino бара.

Двете най-големи награди са ваучер за Винен уикенд за двама в Шато Копса и Пикник за двама „на самотен остров“ в Зорница Фемили Естейт.

Друг голям приз е ваучер за Гурме вечеря в столичния ресторант Andrè.

Късметлиите могат също така да спечелят някоя от 24-те бутилки великолепно вино: 12 от тях са Zagreus Vinica мавруд 2017, а другите 12 – бялото Tsarev Brod гергана 2018. Тези две вина са носители на Mastercard наградите за най-добро вино от местен сорт – съответно червено и бяло, в класацията DiVino Top 50 за 2019.

Най-хубавото е, че всички останали, наистина всички посетители, представили бележка от заплащане с Mastercard на стойност над 5 лева от всеки обект в Quartal, ще получат на бара награда – апетитна хапка от Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino или чаша вино Quché совиньон блан.

..