Discover.Vino World представя: вината от Новия свят в България!


Състезанието между винените Стар и Нов свят е с дълга история и може би никога няма да бъде обявен категоричен победител. Често се случва вина от двата свята да бъдат изправяни едни срещу други, а повече или по-малко известни дегустатори да произнасят присъдите си. Най-прочутото подобно съревнование си остава така нареченото Парижко възмездие от 1976 година, когато калифорнийски вина се налагат над емблематични френски имена и така извоюват заслужено място на Новия свят на световната винена карта.

Едно е сигурно и това е, че разделението на нов и стар свят става все по-условно и най-хубавото е, че и двата правят страхотни вина. Най-добрата възможност да си изберем свои фаворити и да сравним световете е по време на Discover.Vino World! Третото издание на изложението, което събира чуждестранните вина, внасяни у нас, се провежда на 10 и 11 май, в зала 6 на НДК.

Великите географски открития са причината днес да пием вина от САЩ, Чили и Аржентина, от Австралия и Нова Зеландия или Южна Африка. А голяма част от тях могат да се намерят и в България, благодарение на вносителите, които ще представят вината си с това околосветско пътешествие.

Как ще се представи виненият нов свят? Елате и изберете своите фаворите на Discover.Vino World 2019!

Кога

10 май 2019, петък

13-15 ч. – професионални дегустации (затворено за публика)

15-21 ч. – дегустации за всички

11 май 2019, събота

11-19 ч. – дегустации за всички

Къде

зала 6 на НДК, София

Билети за Discover.Vino World може да се закупят на място на събитието или предварително онлайн.

..