Арбат – в Русия за обяд или вечеря


“Любовта – това е възхителна измама, на която всеки се съгласява доброволно.”

– А. С. Пушкин

Същото е и с храната – макар да е само храна, тя носи със себе си цял свят от усещания, спомени, мечти и представи, на които се съгласяваме доброволно. Започваме с този цитат на Пушкин съвсем неслучайно. Поетът е един от обитателите на знаменитата ул. Арбат в Москва – улица, известна с вековната си история, както и с домовете на благородници, артисти и интелектуалци.

И макар да сме далеч от атмосферата на царска Русия, от културните и артистичните й вибрации, ресторант Арбат в София ни дава възможност да се потопим в романтичното настроение и красивата пищност на един отминал свят. С новата си локация ресторантът сякаш е намерил най-подходящото място за свой дом – срещу Руската църква в пряко съседство с ресторант Корсо. Чрез старинните си мебели и посуда, интериорът на Арбат пресъздава именно бляна по времената, за които четем в руската класическа литература.

Рецептите, които използва шеф Наталия Хитрина, известна още като Наталия шеф Повар, съчетават в себе си староруските вкусове, които тя намира в отдавна напечатани рецептурници, претворени чрез модерни готварски техники.

Точно такива са менютата на Арбат и за Sofia Restaurant Week – вдъхновяващ съвременен прочит на старите рецепти на руската народна душа.

Направете резервацията си бързо ТУК, остават само още няколко дни от Фестивала!

..