Корсо – когато гледката и храната те омагьосват


Рано или късно всеки е минавал покрай Корсо. За някои това място все още събужда спомени за отминалата епоха на Минерал Сувенир и желанието да намерим подходящ подарък за важен случай; за други напомня за магазина на марката Денил; трети пък се сещат за ресторант Fancy, който се помещаваше на същото място точно преди Корсо да се настани уютно в ъгловата сграда срещу Руската църква. Сега Корсо е познат на кулинарните любители с две основни неща – уникалната му гледка и безупречно вкусната му храна, които предизвикват и гордостта на изпълнителния му директор Иво Узунов.
Днес имахме възможността да си поговорим с него. Той ни разказва за Корсо:
“Корсо е иновативна концепция на три етажа: на първия етаж има кафе сладкарница със собствено производство и show cooking. Това значи, че всички десерти, които предлагаме и сервираме са изключително пресни и направени на място. Вторият етаж е градина, която гледа към небето и сега е отворена. Покрай дървото човек може да се усамоти, или да се събере с приятели за частно парти. Този етаж създава усещането за отделеност и е чудесен за отпразнуване на всякакви поводи с компания до 40-50 човека. На третия етаж е ресторантът. Масите до стъклената стена се резервират отрано, защото гледката е невероятна.”
Напълно сме съгласни с него. Незавизимо дали изберете да обядвате или да вечеряте в Корсо, вашето посещение ще ви даде възможност да се чуете ритъма на сърцето на София, да усетите пулса на града, светлините и движението му. Не случайно Корсо е едно от най-посещаваните от чужденци столични заведения. Заедно с това гости на ресторанта са банкери, адвокати, високопоставени представители на близкоразположените държавни институции, като мястото е посещавано дори от държавния глава.

Друга особеност на Корсо е изключително младият му и мотивиран персонал “Най-възрастният готвач е едва на 27 години.”, споделя Иво. Именно уменията на тези млади хора вдъхновяват менюто им за Sofia Restaurant Week – то е различно от менюто им а-ла-карт, с предложения в по-горния сегмент, с които главният им готвач разкрива таланта си.

Опитайте менютата на Корсо по време на Sofia Restaurant Week, като резервирате кувертите си СЕГА!

 

..