Urban Table или как да избягате от шума на града за едно вкусно и здравословно хапване


Една от целите на Sofia Restaurant Week е да запознае софийската публика с най-добрите ресторанти на столицата, както и да представи новите попълнения. Urban Table, ресторантът уютно настанен в парка Заимов, привлече вниманието ни и спечели мястото си пролетното ни шесто издание. Още с влизането в ресторанта, усетихме ритъма на едно градско, но същевременно свежо и различно преживяване; интериорът ни пренася директно към някои от най-хайп заведенията на Ню Йорк, а менюто а-ла-карт ни дава възможностда обиколим още няколко кътчета на Земята, да опитаме уличната им храна, коктейлите им и най-вече да хапнем първокачествени продукти от локални и био производители.

Решихме да направим кратко интервю със създателите на  Urban Table. Много от вас сигурно познават и първия им ресторант – La Pastaria, любимо наше заведение с чудесна италианска кухня.

SRW: Каква е философията на Urban Table и как храната, която предлагате, 
я преразказва?
UT: Нашата идея бе да направим място в София, където познатите на
повечето хора рецепти от световната кухня да се срещнат с
качествените продукти от българския пазар. Опитахме се да намерим
колкото се може повече постоянни доставчици на български био вина,
български био продукти, български дивеч, меса от животни, отгледани в
България (без антибиотици и хормони). Всички тези продукти
използвахме, за да приготвим традиционни за различни точки от света
ястия. Решихме, че е редно този фокус върху храната да се прехвърли и
върху напитките и така направихме сами всички домашни безалкохолни
елексири и туистове на най-популярните вече коктейли. Заложихме на
едни от най-добрите български ракии на пазара, монтирахме кран за 5
вида наливна бира от висок клас… И така получихме чиста храна и
честни напитки, и в крайна сметка сглобихме първоначалната картинка.

SRW: Това първият ви ресторант ли е? Разкажете защо решихте да отворите 
ресторант с тази философия и именно в парка.  
UT: Това е първият ресторант с тази марка, но се надяваме да има още.
Паркът бе най-логичното място за тази концепция. Идеята, която вложихме
в концепцията … някак си се слива с парка.

SRW: Интериорът на Urban Table е впечатляващ. Как се спряхте на този 
стил?

NewPlaces_UrbanTable(1)UT: Ние смятаме, че така трябва да изглежда едно модерно място,
което да може да бъде еднакво уютно както за брънч, обяд, вечеря,
така и за коктейл или чаша бира късно вечер. Място, където петък и
събота му отива да има DJ. В крайна сметка във всеки един момент от
този цикъл всичко трябва да изглежда на мястото си.

 SRW: Какви са клиентите на Urban Table?
UT: Хора, които държат на вкусната храна, добрите напитки и доброто
настроение .

SRW: Какво ви вдъхнови за менюто ви за Sofia Restaurant Week?
UT: Решихме, че най- добрата визитка е нашето меню. Затова подбрахме
неща, които се предлагат постоянно в заведението. Сигурни сме, че ще
се харесат и когато гостите решат да дойдат отново и след SRW ще
могат да им се насладят.


Вижте менюто на URBAN TABLE за Sofia Restaurant Week и резервирайте вашите куверти ТУК.

Urban Table
www.urbantable.bg

 

..