Sofia Restаurant Week споделя любовта към добрата храна и отговорността за хората в неравностойно положение


Един от най-подходящите моменти за бягство от натовареното ежедневие е времето, в което се събираме около трапезата с най-близките си хора, споделяме вълненията и мислите си и се наслаждаваме на нови и интригуващи вкусове.

И както храната може да бъде безкрайно разнообразна и всяка трапеза различна, така и хората, които я опитват са много разнолики. Днес например сме в един от центровете от семеен тип на фондация “Сийдър”, където времето с близките около трапезата също е много на почит. Разбираме, че в техните 9 центъра има 106 деца, които по някаква причина не живеят със семейства си или имат различни увреждания.

Но ние не търсим разликите, а виждаме приликите – това са деца и младежи, които точно като нас обичат щастливите моменти, прекарани с близки хора, които ги разбират, обичат и подкрепят. И някои от тях са истински майстор готвачи, които, противно на поставените им диагнози, умело правят вкусни палачинки или кюфтета по чирпански, стриктно следят за спазването на рецептите, а след това заедно се наслаждават на ястията, които са приготвили за своята трапеза.

Sissy cooking

“Познавам фондация „Сийдър“ много отдавна. Може би още от самото начало, когато фондацията беше много активна сред общността на чужденците, живеещи в България. Запознах с тях през Международния женски клуб.“ – споделя Кристин Милнър организатор на Sofia Restaurant Week. “Преди година бях част от благотворителна кампания в тяхна подкрепа, организирана от българска компания, за която работех. Тогава се впечатлих от ясната отчетност на организацията. Знаех за какво конкретно ще бъдат използвани набраните средства, за разлика от много хора, които дарявайки на различни организации, не са сигурни къде отиват парите им. Често мисля за това каква огромна задача е да работиш за закриване на домовете за деца и каква отговорност поемаш, да се грижиш дългосрочно за тях. Мисля, че „Сийдър“ са свършили невероятна работа, осигурявайки семеен дом и нормален живот за децата и младежите, за които се грижат. Похвално е, че те успяват да привлекат нови поддръжници към каузата си.” – допълва Кристин.

В предстоящото си издание Sofia Restaurant Week си партнира с фондация ‘“Сийдър”. Научете повече как и вие бихте могли да подкрепите каузата на cedarfoundation.org.

..