Ресторанти с експериментална кухня в SRW 2019


Talents

Когато си начело на истинска армия от таланти, няма как да не стигнеш до победа. Наскоро завърналият се от Англия шеф Виктор Жечев, главен готвач в Talents, е пълководец на екип от студенти, както и на полу-приказно същество, с което ни запозна в скорошното издание на Chef’s Table: митична баба, която бърка чудна лютеница в мазето на ресторанта 🙂 . Сега с нетърпение очакваме менюто му за Sofia Restaurant Week, както и още толкова изненади и добро настроение.

Talents - Sofia Restaurant Week 2019

Tenebris

Говорим за храната като преживяване. Но какво ли ще стане, ако това преживяване бъде изместено извън стандартните ни вкусови рецептори и ангажира всичките ни усещания? Това можем да разберем в Tenebris – първият по рода си тъмен ресторант в София, в който гостите са потопени в пълен мрак, за да засилят останалите си шест сетива, за сметка на зрението. Препоръчваме горещо това преживяване за по-смелите и любопитни гастрономи.

Bagri:

Казват, че пролетта носи ново начало. За Багри със сигурност е така – отскоро Багри е с нов главен готвач (име – от Ники), а концепцията на ресторанта ще започне да се приближава все повече до многостепенните дегустационни менюта, измествайки а-ла-карт. Такава е и заявката им за Sofia Restaurant Week – всеки курс от тристепенното меню крие в себе си по две изненади, с което Багри ще изненадат гостите си с общо шест ястия.

Bagri - Sofia Restaurant Week 2019

Bistrello

Стартираме първото за тази година издание на Sofia Restaurant Week с представянето на любимеца ви от предишното издание – Bistrello, който спечели сърцата ви с оценка от 4.9, получена от 213 посещения. Bistrello като че ли са свикнали да печелят награди – през личните призове на шеф Владимир Тодоров, който е „Най-добър кулинарен студент“ на Американската кулинарна федерация за 2015 и „Готвач на България“ за 2016, та до наградата за най-добър ресторант на Бакхус. Не е учудващо, че менюто на Bistrello е едно от най-дългоочакваните и внимателно подбраните менюта на SRW. Какво ще е – очаквайте скоро. 🙂

Bistrello - Sofia Restaurant Week 2019

..