Опитайте вина ORMANO по време на Седмицата на ресторантите

Вкусната храна, поднесена с хубаво вино, се превръща в специално и вълнуващо преживяване.
По време на Sofia Restaurant Week от 5 до 13 май, в 29 страхотни ресторанти в София, вие ще можете да се насладите на впечатляващите вина ОРМАНО – ORMANO Бяло, Ормано Розе Мелник и ОРМАНО Каберне Совиньон.
Към майсторските менюта, предложени от кулинарните магьосници – шеф готвачи, присъединете бутилка омайно вино и се насладете на богатството на вкусове.
А защо ОРМАНО!? Така се наричат най-плодородните земи по поречието на река Струма, където се гледат и най-добрите вина на България.
ОРМАНО е селекция от качествени вина от грозде, гледано по слънчевото поречие на река Струма, някога дом на вековни гори. Лозята там са най-плодородни, а виното е произведено с много любов, запазена традиция и модерни технологии.
ОРМАН на турски означава гора, това е и старото име на с. Дамяница – Орман Чифлик.
Виното е наречено ОРМАНО, за да се запази спомена и отдаде почит на плодородието и земеделието по тези земи.
ОРМАНО Бяло
Сортове: Вионие и Совиньон Блан
Реколта: 2017
Бутилка: 0.750, 0.375
Сламен цвят със зеленикави оттенъци, средна интензивност. Сочно и обло тяло, с подчертана минерална свежест.
Ферментацията е проведена с естествено наличните по гроздето диви дрожди, бавна,за около два месеца при умерено ниска температура.
ОРМАНО Розе
Сортове: Ранна мелнишка лоза и Широка мелнишка лоза.
Реколта: 2017
Бутилка: 0.750, 0.375
Средно интензивен сьомгов цвят. Нежни плодови аромати на ягода, череша. Сладък завършек. Препоръчвана температура на сервиране 10-12 ˚C.
ОРМАНО Каберне Совиньон
Сорт: Каберне Совиньон
Реколта: 2016
Бутилка: 0.750
Тялото е средно, танините са със зърниста структура. Подходящо за консумиране и сега и с потенциал да се развива през следващите две години.
Ферментация на цели (несмачкани зърна) за около 4 седмици. Отлежаване в бъчви за 10 месеца.
..