Опитайте вина ORMANO по време на Седмицата на ресторантите


Вкусната храна, поднесена с хубаво вино, се превръща в специално и вълнуващо преживяване.

По време на Sofia Restaurant Week от 5 до 13 май, в 29 страхотни ресторанти в София, вие ще можете да се насладите на впечатляващите вина ОРМАНО – ORMANO Бяло, Ормано Розе Мелник и ОРМАНО Каберне Совиньон.

Към майсторските менюта, предложени от кулинарните магьосници – шеф готвачи, присъединете бутилка омайно вино и се насладете на богатството на вкусове.

А защо ОРМАНО!? Така се наричат най-плодородните земи по поречието на река Струма, където се гледат и най-добрите вина на България.

ОРМАНО е селекция от качествени вина от грозде, гледано по слънчевото поречие на река Струма, някога дом на вековни гори. Лозята там са най-плодородни, а виното е произведено с много любов, запазена традиция и модерни технологии.

ОРМАН на турски означава гора, това е и старото име на с. Дамяница – Орман Чифлик.

Виното е наречено ОРМАНО, за да се запази спомена и отдаде почит на плодородието и земеделието по тези земи.

ОРМАНО Бяло

Сортове: Вионие и Совиньон Блан

Реколта: 2017

Бутилка: 0.750, 0.375

Сламен цвят със зеленикави оттенъци, средна интензивност. Сочно и обло тяло, с подчертана минерална свежест.

Ферментацията е проведена с естествено наличните по гроздето диви дрожди, бавна,за около два месеца при умерено ниска температура.

ОРМАНО Розе

Сортове: Ранна мелнишка лоза и Широка мелнишка лоза.

Реколта: 2017

Бутилка: 0.750, 0.375

Средно интензивен сьомгов цвят. Нежни плодови аромати на ягода, череша. Сладък завършек. Препоръчвана температура на сервиране 10-12 ˚C.

ОРМАНО Каберне Совиньон

Сорт: Каберне Совиньон

Реколта: 2016

Бутилка: 0.750

Тялото е средно, танините са със зърниста структура. Подходящо за консумиране и сега и с потенциал да се развива през следващите две години.

Ферментация на цели (несмачкани зърна) за около 4 седмици. Отлежаване в бъчви за 10 месеца.

..