Sofia Restaurant Week се завръща на 10 септември


Дали вкусовете на столицата могат да ви изненадат? Празникът на софийските ресторанти Sofia Restaurant Week ще ви даде много и вкусни отговори на въпроса. Побързайте – резервациите вече са започнали, а опитът ни показва, че някои от нашумелите ресторанти ще запълнят местата си съвсем скоро.

В София си имаме красиви места за отмора, природни и исторически забележителности, но за всеки който обича да пътува е ясно, че са малко нещата, с които можем да изненадаме претенциозния пътешественик.

Оказва се, обаче че един от приятните спомени на всеки любител на пътуването са градските места, в които можеш да похапнеш вкусно, да се срещнеш със стари и нови приятели, както и да провокираш вкусовите си възприятия с уменията на шеф готвачите. В това отношение София е привилегирована – много и интересни ресторанти, опитни майстори на кулинарията, работили по цял свят, достъпни и разумни цени. За съжаление липсата на време и достатъчно ангажименти ни пречат често да се отдадем на гастрономическите изкушения. Понякога просто ни трябва повод, и какъв по-добър повод можем да имаме от празника на софийските ресторанти – Sofia Restaurant Week, който се провежда за трети път от 10 до 16 септември.

30 изключителни ресторанта, 60 специални тристепенни менюта, само срещу куверт от 25 лв. могат да накарат всеки от нас да празнува с многобройните предложения за екзотична, модерна, европейска, българска или азиатска кухня.

Ето и малка разходка сред включените ресторанти:

За първи път по време на Фестивала ще може да опитате интригуващата тайландска кухня в Royal Thai, а екзотичните предложения продължават с японските Hamachi-in и Edo Sushi, мароканският Anette и индийския Saffron.

Европейската кухня е представена от немския Фенерите, гръцкия Маслината, италианските La Rocca, Фокача и Di Valli, както и от модерните предложения на Emotion Bar&Kitchen, MARMO, Red Coral Kitchen и Corso.

Любителите на качественото месо ще открият телешки стекове по класически рецепти в Кристал Стейк Хаус, Crystal Burger&Steak и АСКУА, но имаме изненада и за вегетарианците – 9 ресторанта са подготвили по едно вегетарианско меню.

Вкусните български гозби и атмосфера ще срещнете в Делвите, а руската кухня е представен във Фестивала с ресторант Арбат.

Ако обичате провокациите и нетрадиционните предложения – опитайте авторските менюта на Aubergine, Vacuum, Щастливото прасе и Talents.

Отличните винени изкушения и ястия ще откриете в Grape Central и Vino&Tapas.

Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е Фестивалът на розовия домат, организиран от METRO на 16 септември, за който шеф готвачите на ресторантите ще предлагат специално ястие с български розов домат.

И да завършим с оптимистичното мото на Sofia Restaurant Week – „Открий вкусовете на София“, нещо което ние ще направим със сигурност.

..