Малките тайни и какво е Sofia Restaurant Week за нашите шеф-готвачи


Както Ви обещахме в предишната ни публикация за някои от майстор-готвачите, участващи в Sofia Restaurant Week, се завръщаме отново, но с последните два въпроса към тях, които се оказаха също толкова сложни, колкото и първия, който им зададохме.

„Любов, любов, любов“, „Пресни продукти“, „Опит“, „Открита кухня“. Това бяха само част от отговорите на нашите шеф-готвачи на въпроса „Коя е малката тайна на ресторанта, в който работиш?“. Не сме и очаквали нещо друго. Питахме ги за малки тайни, защото знаехме, че от големите няма да ни кажат. Не за друго, а защото тях можете да ги усетите в ястията, които подготвят тези кулинарни творци.

Те се вдъхновяват от хората до тях, от тези, с които работят рамо до рамо, от културата, от продуктите, от клиентите. Правят такива магии, от които ти се завърта главата и не ти се иска никак да си тръгваш от вълшебното място, в което те се чувстват като във втори дом.

А какво е Sofia Restaurant Week за тях? Предизвикателство, отговарят всички по един и същи начин. В рамките на една седмица те показаха своите способности, съставяйки менюта, в които присъстват едни от най-добрите специалитети на заведението. С тези менюта вдъхновяват и показват една различна гледна точка на готвене. Няма нито един готвач, който да си прилича с другия. Всеки има различни методи и практики, всеки се специализира в определена насока и дава най-доброто от себе си, за да останат клиентите доволни.

metro4

..