Къде се намира България на кулинарната карта на света?


Както ви обещахме, завръщаме се с следващите ни любими шеф-готвачи, които попитахме къде според тях се намира България на кулинарната карта на света. Отговорите бяха сходни и всички бяха на едно и също мнение, че стандартът се покачва, българите започват да предизвикват своите сетива и изискват повече, което съответно води и до по-голям брой обучени и квалифицирани кадри, които остават да развиват кариерата си в страната.

Шеф-готвачът от Yamas Тодор Тодоров каза, че предлагането идва от търсенето и в България присъстват различни кухни, като се разширява периметъра постепенно.Градина

Прекрасната Моника, която твори в кухнята на Soul Kitchen, е самият пример как в страната ни се развиват и чуждестранни граждани. Тя завършва HRC Culinary Academy и остава да практикува своята страст в България. За нея от изключително значение са пресните продукти, които могат да се намерят по всяко едно време, и спомагат за развиването на кулинарната култура.

metro1

 

 

 

Шеф Владимир Тодоров е едно от ярките лица на българската кулинарна култура и създава своето изкуство в Corso. През април 2016 г. той спечели приза „Готвач на България“ в най-голямото кулинарно състезание, организирано от Българска Асоциация на Професионалните Готвачи. Според него България притежава уникална кухня, но не всеки готвач я представя.

_DRA4884

Ако се чудите, какво представлява Sofia Restaurant Week за нашите готвачи и каква е малката тайна на техния ресторант, не пропускайте и следващото ни включване. Гарантираме, че ще е интересно!

..