Кои са любимите ястия на някои от шеф-готвачите на Sofia Restaurant Week 2017?


Понякога най-простите въпроси се оказват и най-сложни.

Затова и попитахме няколко от любимите ни готвачи, участващи в Sofia Restaurant Week, кои са любимите им ястия. Повечето от тях се усмихнаха криво и поклатиха глава. Защо? Защото не им бе никак лесно да ги подберат. Срещнахме различни отговори, като повечето готвачи назоваха различни кухни или пък продукти.

Шеф Юлиано Стоев от „All Seasons“ обожава морската храна и дарове, както и италианската кухня. Той твори в една от най-добре оборудваните кухни в България и не прави компромиси със своите творения. Дългогодишният му опит съставя онези малки тайни, от които всички се интересуват._BSC5370

 

 

 

 

Положението с тайните е същото и при Садджат Ласкар – главната звезда в индийски ресторант „Kohinoor“. Той не издаде нито една тайна от своята практика, но сподели, че любимите му ястия са Агнешко тика – парчета агнешко месо, които са изпечени в тандур, и Пиле лайм къри. Садджат каза, че българите имат интерес към индийската храна и вкусовете, които тя предлага.

_BSC5412

Тенденцията да се опитват все по-нестандартни храни тепърва набира сила и на това мнение са и нашите шеф-готвачи.

Традиционните български храни обаче също не са забравени и се възраждат, но по един нов и съвременен начин, който изненадва техните консуматори.

Виктор Вълков твори в кухнята на „Стария чинар“ и обожава суши, телешко и дивеч. Последния вид месо можете да опитате и в ресторанта, където Виктор ще ви го приготви на пещ по авторска рецепта. Що се отнася до неговата малка тайна, той призова да посетите „Стария чинар“ и да я разберете сами.

_BSC5467

Това бяха само част от нашите любими майстор-готвачи. Не пропускайте да прочетете отговорите и на останалите ни любими творци през следващите дни!

..