Спечели една от 100 бутилки вино за безценен старт на вечерята с Mastercard®

Кулинарните емоции наближават. Не пропускай да резервираш маса на https://restaurantweek.bg/bg/ до 15.09.2019 г. с Mastercard® и може да спечелиш една от 100 бутилки вино за безценен старт на вечерята! Всичко, което трябва да направиш, за да се включиш в томбола за една от 100 бутилки-комплимент, е да използваш предпочитания партньор за разплащания .. read more




Очаквайте Sofia Restaurant Week едновременно в три от водещите кулинарни градове в България от 21 до 29 септември

Най-добрите ресторанти в София, Пловдив и Варна са включени в есенната селекция на най-успешния български Фестивал на ресторантите 5.09.2019 г., София. Sofia Restaurant Week за първи път излиза извън пределите на столицата, за да предложи на любителите на качествените ресторанти кулинарно преживяване на три различни места в България – Пловдив, Варн .. read more




Restaurant Week 7 от 21 до 29 септември 2019!

Приключението Sofia Restaurant Week се завръща за седми пореден път от 21 до 29 септември, за да ви предложи най-добрите, най-оригиналните и най-новите вкусове на столицата, подбрани специално за вас от нашите експерти. Очаквайте скоро да разберете кои ще са участниците във фестивала ни! .. read more




Седмицата на Ресторанти сега и в Пловдив и Варна!

За първи път Restaurant Week ще се провежда едновременно в три града – София, Варна и Пловдив. От 21-29 септември феновете на кулинарния фестивал ще имат възможност да отркият най-добрите менюта и в трите града. Очаквайте информация за участващите ресторанти и ексклузивните менюта на 9.септември на сайта ни! .. read more




Резервирайте от 11.септември

Здравейте приятели и любители на вкусната храна! Ще имате възможност да направите своите резервации за ресторантите в есенното издание на Restaurant Week на 11.септември. Няколко дни преди това ще публикуваме участващите ресторанти и ексклузивните им менюта на сайта, за да имате време да избирате! Всеки ресторант предлага две 3-степенни менюта на ц .. read more




Discover.Vino World представя: вината от Новия свят в България!

Състезанието между винените Стар и Нов свят е с дълга история и може би никога няма да бъде обявен категоричен победител. Често се случва вина от двата свята да бъдат изправяни едни срещу други, а повече или по-малко известни дегустатори да произнасят присъдите си. Най-прочутото подобно съревнование си остава така нареченото Парижко възмездие от 19 .. read more




Кохиноор – “планина на светлината”, или най-добрият индийски ресторант в столицата

Неслучайно ресторант Кохиноор обра овациите на публика в Sofia Restaurant Week 4 с най-добър резултат за цялото издание. За нас Кохиноор е възможност за бързо телепортиране до мистичната Индия, до пипарливия вкус на въздуха й и цветните й улици. Какво още е Кохиноор, прочетете в интервюто ни с тях. SRW: Каква е историята на Кохиноор? Какво означав .. read more




Арбат – в Русия за обяд или вечеря

“Любовта – това е възхителна измама, на която всеки се съгласява доброволно.” – А. С. Пушкин Същото е и с храната – макар да е само храна, тя носи със себе си цял свят от усещания, спомени, мечти и представи, на които се съгласяваме доброволно. Започваме с този цитат на Пушкин съвсем неслучайно. Поетът е един от обитателите .. read more




Корсо – когато гледката и храната те омагьосват

Рано или късно всеки е минавал покрай Корсо. За някои това място все още събужда спомени за отминалата епоха на Минерал Сувенир и желанието да намерим подходящ подарък за важен случай; за други напомня за магазина на марката Денил; трети пък се сещат за ресторант Fancy, който се помещаваше на същото място точно преди Корсо да се настани уютно в ъгл .. read more




О-БАГРИ-ни в цветовете и вкусовете на пролетта

За нас Багри е като глътка чист въздух измежду движението на софийските булеварди, шума, стреса на работното място. Като да отидем на село, без да излизаме от пределите на София. И то на не кое да е село, а на онова от детството ни (за късметлиите, които са имали такова детство), в което обедът се бере от градината, а вечерята се донася от мандрата .. read more




Urban Table или как да избягате от шума на града за едно вкусно и здравословно хапване

Една от целите на Sofia Restaurant Week е да запознае софийската публика с най-добрите ресторанти на столицата, както и да представи новите попълнения. Urban Table, ресторантът уютно настанен в парка Заимов, привлече вниманието ни и спечели мястото си пролетното ни шесто издание. Още с влизането в ресторанта, усетихме ритъма на едно градско, но същ .. read more




Sofia Restаurant Week споделя любовта към добрата храна и отговорността за хората в неравностойно положение

Един от най-подходящите моменти за бягство от натовареното ежедневие е времето, в което се събираме около трапезата с най-близките си хора, споделяме вълненията и мислите си и се наслаждаваме на нови и интригуващи вкусове. И както храната може да бъде безкрайно разнообразна и всяка трапеза различна, така и хората, които я опитват са много разнолики .. read more




Sofia Restaurant Week и DiVino

Едно хубаво нещо никога не се случва само. В разгара на Sofia Restaurant Week, любителите на виното ще получат и още една възможност да се потопят в страстта си. DIscover.VINO World 2019 е изложение-дегустация на над 600 вина от целия свят, присъстващи на българския пазар. От Шампан през Тоскана до Егея и от Нова Зеландия до Аржентина – на Discover .. read more




Любими ресторанти с нов облик в SRW 2019

The Clock Макар че всеки, който се е разхождал из малките улички между НДК и Петте кьошета, е виждал ресторант the Clock, а някои може би са го посещавали, за SRW ресторантът е ново попълнение. Приятната непретенциозна атмосфера и изключително добра кухня са чудесен вариант както за обедната почивка, така и за релаксираща вечеря. Издаваме единствен .. read more




Екзотични и романтични ресторанти в SRW 2019

Hamachi-ni Доказан любимец на Sofia Restaurant Week. Макар че още не знаем какво ще е тяхното меню, знаем, че много от вас се надяват то да включва легендарно вкусното им патешко. Във всички случаи ви съветваме да резервирате бързо, тъй като капацитетът на ресторанта не е голям и местата се изчерпват. Kohinoor Говорейки за екзотика, няма как да пр .. read more




Ресторанти с експериментална кухня в SRW 2019

Talents Когато си начело на истинска армия от таланти, няма как да не стигнеш до победа. Наскоро завърналият се от Англия шеф Виктор Жечев, главен готвач в Talents, е пълководец на екип от студенти, както и на полу-приказно същество, с което ни запозна в скорошното издание на Chef’s Table: митична баба, която бърка чудна лютеница в мазето на рестор .. read more




Sofia Restaurant Week и Mastercard

Вечерята винаги е момент за споделяне – споделена храна, споделени истории, споделено щастие и това често се превръща в магичен момент отвъд всичко, което можем да купим с пари. Ето това е безценно! Щастливи сме да обявим партньорството на Sofia Restaurant Week с технологичната марка, която от 20 години дарява хората в цял свят с безценни моменти. .. read more




Новоизгряващи попълнения в SRW 2019

Urban Table Едва ли можем да се сетим за по-лесно бягство от градската джунгла – Urban Table в парка Заимов бързо ни поднася най-доброто от града и природата на едно: невероятен, свеж интериор и разнообразно меню със стрийт, здравословна и био храна. Дали ще наминете в обедната почивка или за вечеря – и в двата случая атмосферата на Urb .. read more




Вашите любимци в Sofia Restaurant Week

Bistrello Стартираме първото за тази година издание на Sofia Restaurant Week с представянето на любимеца ви от предишното издание – Bistrello, който спечели сърцата ви с оценка от 4.9, получена от 213 посещения. Bistrello като че ли са свикнали да печелят награди – през личните призове на шеф Владимир Тодоров, който е „Най-добър кулинарен студент“ .. read more




Осмото издание на DiVino.Taste е от 23 до 25 ноември 2018

Най-голeмият дегустационен салон на България DiVino.Taste ще се проведе от 23 до 25 ноември, в зала 5 на Интер Експо Център София! Изданието през ноември 2018 отново ще събере над 70 български винопроизводители, така че посетителите ще имат на разположение избор от над 500 от най-добрите български вина за дегустация. Вината, които са ви впечатлили, .. read more




Sofia Restaurant Week се провежда за пети път от 16-22 септември

Sofia Restaurant Week се завръща за новото си есенно издание с още по-интересни предложения за кулинарно преживяване в някои от най-добрите софийски ресторанти. Водещи шеф-готвачи са подготвили за почитателите на качествената кухня и неустоимата фестивална атмосфера неповторими и вкусни менюта с ястия, които ще срещнете само по време на събитието. .. read more




Неповторимото кулинарно изживяване в ресторанта започва от елегантното и красиво меню

Ние избрахме Menu Moda Sofia Restaurant Week държи на качествената храна и незабравимото кулинарно преживяване, което предлагат участващите във Фестивала ресторанти. С всяко издание на събитието ние предлагаме още по-интересни ресторанти, още по-виртуозни шеф готвачи, още по-професионални партньори и съмишленици. Ето защо за петото издание на Sofia .. read more




Опитайте вина ORMANO по време на Седмицата на ресторантите

Вкусната храна, поднесена с хубаво вино, се превръща в специално и вълнуващо преживяване. По време на Sofia Restaurant Week от 5 до 13 май, в 29 страхотни ресторанти в София, вие ще можете да се насладите на впечатляващите вина ОРМАНО – ORMANO Бяло, Ормано Розе Мелник и ОРМАНО Каберне Совиньон. Към майсторските менюта, предложени от кулинарни .. read more




Изследвайте планетата на виното с DISCOVER.VINO WORLD 2018

11 и 12 май, петък и събота, в Интер Експо Център в София, зала 5 Виното и винената култура бележат възход по целия свят, а разнообразието от типове, сортове и стилове вино надминава човешкото въображение. В България се намират интересни и качествени вина от почти всички кътчета на широкия винен свят. DiVino ви дава възможност да откриете сред тях .. read more




Пролетният Sofia Restaurant Week 2018 стартира

Фестивалът включва 29 ресторанта, с по две специални тристепенни менюта, в продължение на 9 дни (5-13 май) Пролетните кулинарни изкушения са във фокуса на Четвъртото издание на Sofia Restaurant Week. Фестивалът ще се проведе от 5 до 13 май 2018 г. с 29 гурме дестинации. За първи път вкусното столично събитие ще се проведе в рамките на 9 дни, вместо .. read more




DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони

Още от създаването си, преди седем години, една от основните цели на DiVino.Taste е да развива винената култура сред широката публика. Тазгодишното издание не прави изключение и предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина. DiVino.Taste 2017 предлага богата програма от майсторски класове и лекции, посветени на известни винарски .. read more




Sofia Restaurant Week се завръща на 10 септември

Дали вкусовете на столицата могат да ви изненадат? Празникът на софийските ресторанти Sofia Restaurant Week ще ви даде много и вкусни отговори на въпроса. Побързайте – резервациите вече са започнали, а опитът ни показва, че някои от нашумелите ресторанти ще запълнят местата си съвсем скоро. В София си имаме красиви места за отмора, природни и истор .. read more




Sofia Restaurant Week завърши с Еко-Гурме тур с електромобилите на Volkswagen

Краят на Софийската седмица на ресторантите бе белязан от малко по-различно преживяване, което планирахме за любителите на вкусната храна. На 14.05.02017 г. се състоя обиколка на Витоша с електрически автомобили, предоставени от Volkswagen. И понеже знаем, че понякога е добре да се поглезим, електрическите автомобили от новата колекция на Volkswage .. read more




Изживейте магията на гръцката кухня с Yamas

Yamas ще ви отведе в съседна Гърция с атмосферата и автентичната гръцка кухня, която предлага. Главен готвач е Шеф Ростислав Пенчев. Той е работил дълги години в най-добрите таверни в Гърция, където е усвоил магията на гръцката кухня до съвършенство. В това ще се убедите сами, след като опитате приготвените с много любов и внимание от него специали .. read more




Опитайте една нестандартна тапас вечеря във Vino &Tapas

Вино и Тапас никога не са имали философия – така се определят те. Вино и Тапас са двама души: Ева Маринова-сомелиер и Венцислав Илиев- главен готвач, които създават пространство, в което преобразяват български продукти през призмата на тапас идеята, акомпанирани, разбира се, с подходящи вина. Ева и Венцислав създават ресторанта преди осем години и .. read more




Уют и топлина ви очакват във Ventana

Уют, топлина, елегантност и собствен стил са само няколко от определенията, с които се свързва Ventana. Там ще можете да опитате изключителни ястия от месо, приготвени на дървени въглища. Разнообразни салати, предястия, пасти, риби, вегетариански специалитети и прясно приготвени десерти. Всички тези ястия дават възможност на клиентите да открият се .. read more




Във Vacuum ще можете да опитате най-съвременната кулинарна технология „sous vide“

Vacuum е едно от онези нестандартни места, които ще ви спечелят още от първия път, в който ги посетите. Ще се насладите на авторската кухня на Шеф Коко, който се занимава с кулинария повече от 30 години в Швейцария, Франция и България. Той ще ви приготви уникални ястия, съчетаващи вкус, цвят и текстура, приготвени чрез най-съвременната кулинарна те .. read more




Малките тайни и какво е Sofia Restaurant Week за нашите шеф-готвачи

Както Ви обещахме в предишната ни публикация за някои от майстор-готвачите, участващи в Sofia Restaurant Week, се завръщаме отново, но с последните два въпроса към тях, които се оказаха също толкова сложни, колкото и първия, който им зададохме. „Любов, любов, любов“, „Пресни продукти“, „Опит“, „Открита кухня“. Това бяха само част от отговорите на н .. read more




All Seasons – подходящ за всички сезони и поводи

В полите на Витоша се е сгушил един ресторант, който несъмнено ще ви достави удоволствие не само заради храната, гледката и мястото, но и заради обслужването. Създаден съвсем наскоро, той разполага с 160 места в изискан, но уютен интериор. Несъмнено заслужава своите пет звезди и е изключително подходящ за всякакъв тип събирания и срещи – романтични .. read more




Пробвайте уникалния начин за хранене – the wagamama way

wagamama води началото си още от далечната 1992 г., когато се открива първият обект от веригата в Блумсбъри, Лондон. Създавайки уникален начин за хранене – the wagamama way – те предоставят на своите клиенти свежи и питателни вкусове от цяла азия, приятелско обслужване и автентичната атмосфера на традиционните японски рамен ресторанти. Вече две де .. read more




Пренесете се в стара София със Стария чинар

Старият чинар е един от знаковите ресторанти в София, където ще усетите духа на стара София и вкуса на традиционната българска кухня, приготвена по модерен начин. Главен готвач е Виктор Вълков, който работи там, още от отварянето на ресторанта. Той ще ви приготви ястия с разнообразни дивечови и месни специалитети на пещ. Виктор признава, че за нег .. read more




Нахранете душата си в Soul Kitchen

Soul Kitchen е единственият ресторант, който участва в Sofia Restaurant Week 2017, и е насочен изцяло към нашумялата напоследък веган кухня. Главен готвач е Ивана Кръстева, която има над 10-годишен опит в ресторанти като „Грозд“, „Его“ и др. Развихряйки своето въображение, Ивана създава магия от пресните сезонни плодове и зеленчуци. С минимална тер .. read more




Насладете се на живата джаз музика в Morino Jazz and Wine

Ако сте почитатели на хубавата джаз музика, то Morino Jazz and Wine е вашето място. Всяка вечер на живо можете да изживеете магията на джаза с чаша прекрасно вино в ръка и да се насладите на авторската кухня на Фабио Лонго. На ваше разположения са 100 места на закрито и 100 места в прекрасната градина, където ще вечеряте под красивото вечерно небе .. read more




Kohinoor ще ви предложи пътешествие до Далечния изток

В ресторант Kohinoor ще се пренесете в Далечния изток, заобградени от магията на индийската кухня. Ще се влюбите в автентичната кухня на Садджад Ласкар и с неговите кулинарни способности ще пропътувате пътя на всяка една подправка, която е използвана за направата на вашето автентично индийско ястие. Садджат има над 20-годишен опит в едни от най-поп .. read more




Талантите на Кулинарна Академия HRC ще се погрижат за вас

Таланти е много неща – име на знаково кулинарно училище, мерител за класа и най-вече поле за изява на артисти. Това е единственият висококласен ресторант в Източна Европа, управляван изцяло от студенти. Той е част от водещия кулинарен институт в региона – Кулинарна Академия HRC. Обучаващите се в Таланти преминават през всяка позиция в дейност .. read more




NIKO’LAS 0/360 – сгушен в забързаните улици

Скрит из неспиращия поток от хора, в NIKO’LAS 0/360 ще избягате от шумотевицата на града и ще се отпуснете в една уютна обстановка, където Цветомир Николов ще ви изненада с авторските си ястия и ще ви предложи изкуство в чиния, от което ще искате да опитате отново. Менюто се мени според сезона и типичните за него са зеленчуци и плодове. Цветомир Н .. read more




В Клуб Пушкин ексклузивното преживяване е гарантирано

Клуб Пушкин ще ви предостави ексклузивно преживяване, което трудно ще може да забравите. Изисканата обстановка с френско влияние и международна кухня, както и изключителното ниво на обслужване с много качествени продукти, ще добави още повече стойност на пътешествието, което сте поели. Клуб Пушкин е единственият ресторант в България с отличие от Wi .. read more




Шеф Теодор Хаджийски от Esterhasi Bar ще ви отведе на вкусно пътуване

Esterhasi Bar е едно от онези места, които винаги ще ви изненадат с предложенията си за хранене. Главният готвач там е Шеф Теодор Хаджийски и както той обича да казва – “Да събереш пътуването в една чиния” – това е преживяването, което той със сигурност ще ви осигури. Теодор е от онези хора, които обожават да пътуват и винаг .. read more




“Багри” е царството на Slow Food готвенето

Багри е ресторантът, в който можете да опитате храни, приготвени по Slow Food технология, която се оказва, че е и кулинарната философия на това прекрасно място. 95% от продуктите, които използват, идват от над 60 малки производители, с които екипът на заведението работи. Менюто се променя според всеки сезон и типични за него са зеленчуци и плодове, .. read more




Къде се намира България на кулинарната карта на света?

Както ви обещахме, завръщаме се с следващите ни любими шеф-готвачи, които попитахме къде според тях се намира България на кулинарната карта на света. Отговорите бяха сходни и всички бяха на едно и също мнение, че стандартът се покачва, българите започват да предизвикват своите сетива и изискват повече, което съответно води и до по-голям брой обучен .. read more