DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони

Още от създаването си, преди седем години, една от основните цели на DiVino.Taste е да развива винената култура сред широката публика. Тазгодишното издание не прави изключение и предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина. DiVino.Taste 2017 предлага богата програма от майсторски класове и лекции, посветени на известни винарски .. read more




Sofia Restaurant Week се завръща на 10 септември

Дали вкусовете на столицата могат да ви изненадат? Празникът на софийските ресторанти Sofia Restaurant Week ще ви даде много и вкусни отговори на въпроса. Побързайте – резервациите вече са започнали, а опитът ни показва, че някои от нашумелите ресторанти ще запълнят местата си съвсем скоро. В София си имаме красиви места за отмора, природни и истор .. read more




Sofia Restaurant Week завърши с Еко-Гурме тур с електромобилите на Volkswagen

Краят на Софийската седмица на ресторантите бе белязан от малко по-различно преживяване, което планирахме за любителите на вкусната храна. На 14.05.02017 г. се състоя обиколка на Витоша с електрически автомобили, предоставени от Volkswagen. И понеже знаем, че понякога е добре да се поглезим, електрическите автомобили от новата колекция на Volkswage .. read more




Изживейте магията на гръцката кухня с Yamas

Yamas ще ви отведе в съседна Гърция с атмосферата и автентичната гръцка кухня, която предлага. Главен готвач е Шеф Ростислав Пенчев. Той е работил дълги години в най-добрите таверни в Гърция, където е усвоил магията на гръцката кухня до съвършенство. В това ще се убедите сами, след като опитате приготвените с много любов и внимание от него специали .. read more




Опитайте една нестандартна тапас вечеря във Vino &Tapas

Вино и Тапас никога не са имали философия – така се определят те. Вино и Тапас са двама души: Ева Маринова-сомелиер и Венцислав Илиев- главен готвач, които създават пространство, в което преобразяват български продукти през призмата на тапас идеята, акомпанирани, разбира се, с подходящи вина. Ева и Венцислав създават ресторанта преди осем години и .. read more




Уют и топлина ви очакват във Ventana

Уют, топлина, елегантност и собствен стил са само няколко от определенията, с които се свързва Ventana. Там ще можете да опитате изключителни ястия от месо, приготвени на дървени въглища. Разнообразни салати, предястия, пасти, риби, вегетариански специалитети и прясно приготвени десерти. Всички тези ястия дават възможност на клиентите да открият се .. read more




Във Vacuum ще можете да опитате най-съвременната кулинарна технология „sous vide“

Vacuum е едно от онези нестандартни места, които ще ви спечелят още от първия път, в който ги посетите. Ще се насладите на авторската кухня на Шеф Коко, който се занимава с кулинария повече от 30 години в Швейцария, Франция и България. Той ще ви приготви уникални ястия, съчетаващи вкус, цвят и текстура, приготвени чрез най-съвременната кулинарна те .. read more




Малките тайни и какво е Sofia Restaurant Week за нашите шеф-готвачи

Както Ви обещахме в предишната ни публикация за някои от майстор-готвачите, участващи в Sofia Restaurant Week, се завръщаме отново, но с последните два въпроса към тях, които се оказаха също толкова сложни, колкото и първия, който им зададохме. „Любов, любов, любов“, „Пресни продукти“, „Опит“, „Открита кухня“. Това бяха само част от отговорите на н .. read more




All Seasons – подходящ за всички сезони и поводи

В полите на Витоша се е сгушил един ресторант, който несъмнено ще ви достави удоволствие не само заради храната, гледката и мястото, но и заради обслужването. Създаден съвсем наскоро, той разполага с 160 места в изискан, но уютен интериор. Несъмнено заслужава своите пет звезди и е изключително подходящ за всякакъв тип събирания и срещи – романтични .. read more




Пробвайте уникалния начин за хранене – the wagamama way

wagamama води началото си още от далечната 1992 г., когато се открива първият обект от веригата в Блумсбъри, Лондон. Създавайки уникален начин за хранене – the wagamama way – те предоставят на своите клиенти свежи и питателни вкусове от цяла азия, приятелско обслужване и автентичната атмосфера на традиционните японски рамен ресторанти. Вече две де .. read more




Пренесете се в стара София със Стария чинар

Старият чинар е един от знаковите ресторанти в София, където ще усетите духа на стара София и вкуса на традиционната българска кухня, приготвена по модерен начин. Главен готвач е Виктор Вълков, който работи там, още от отварянето на ресторанта. Той ще ви приготви ястия с разнообразни дивечови и месни специалитети на пещ. Виктор признава, че за нег .. read more




Нахранете душата си в Soul Kitchen

Soul Kitchen е единственият ресторант, който участва в Sofia Restaurant Week 2017, и е насочен изцяло към нашумялата напоследък веган кухня. Главен готвач е Ивана Кръстева, която има над 10-годишен опит в ресторанти като „Грозд“, „Его“ и др. Развихряйки своето въображение, Ивана създава магия от пресните сезонни плодове и зеленчуци. С минимална тер .. read more




Насладете се на живата джаз музика в Morino Jazz and Wine

Ако сте почитатели на хубавата джаз музика, то Morino Jazz and Wine е вашето място. Всяка вечер на живо можете да изживеете магията на джаза с чаша прекрасно вино в ръка и да се насладите на авторската кухня на Фабио Лонго. На ваше разположения са 100 места на закрито и 100 места в прекрасната градина, където ще вечеряте под красивото вечерно небе .. read more




Kohinoor ще ви предложи пътешествие до Далечния изток

В ресторант Kohinoor ще се пренесете в Далечния изток, заобградени от магията на индийската кухня. Ще се влюбите в автентичната кухня на Садджад Ласкар и с неговите кулинарни способности ще пропътувате пътя на всяка една подправка, която е използвана за направата на вашето автентично индийско ястие. Садджат има над 20-годишен опит в едни от най-поп .. read more




Талантите на Кулинарна Академия HRC ще се погрижат за вас

Таланти е много неща – име на знаково кулинарно училище, мерител за класа и най-вече поле за изява на артисти. Това е единственият висококласен ресторант в Източна Европа, управляван изцяло от студенти. Той е част от водещия кулинарен институт в региона – Кулинарна Академия HRC. Обучаващите се в Таланти преминават през всяка позиция в дейност .. read more




NIKO’LAS 0/360 – сгушен в забързаните улици

Скрит из неспиращия поток от хора, в NIKO’LAS 0/360 ще избягате от шумотевицата на града и ще се отпуснете в една уютна обстановка, където Цветомир Николов ще ви изненада с авторските си ястия и ще ви предложи изкуство в чиния, от което ще искате да опитате отново. Менюто се мени според сезона и типичните за него са зеленчуци и плодове. Цветомир Н .. read more




В Клуб Пушкин ексклузивното преживяване е гарантирано

Клуб Пушкин ще ви предостави ексклузивно преживяване, което трудно ще може да забравите. Изисканата обстановка с френско влияние и международна кухня, както и изключителното ниво на обслужване с много качествени продукти, ще добави още повече стойност на пътешествието, което сте поели. Клуб Пушкин е единственият ресторант в България с отличие от Wi .. read more




Шеф Теодор Хаджийски от Esterhasi Bar ще ви отведе на вкусно пътуване

Esterhasi Bar е едно от онези места, които винаги ще ви изненадат с предложенията си за хранене. Главният готвач там е Шеф Теодор Хаджийски и както той обича да казва – “Да събереш пътуването в една чиния” – това е преживяването, което той със сигурност ще ви осигури. Теодор е от онези хора, които обожават да пътуват и винаг .. read more




“Багри” е царството на Slow Food готвенето

Багри е ресторантът, в който можете да опитате храни, приготвени по Slow Food технология, която се оказва, че е и кулинарната философия на това прекрасно място. 95% от продуктите, които използват, идват от над 60 малки производители, с които екипът на заведението работи. Менюто се променя според всеки сезон и типични за него са зеленчуци и плодове, .. read more




Къде се намира България на кулинарната карта на света?

Както ви обещахме, завръщаме се с следващите ни любими шеф-готвачи, които попитахме къде според тях се намира България на кулинарната карта на света. Отговорите бяха сходни и всички бяха на едно и също мнение, че стандартът се покачва, българите започват да предизвикват своите сетива и изискват повече, което съответно води и до по-голям брой обучен .. read more




Егур, Егур в меката на джаза и арменската кухня

От арменски „Егур Егур“ означава „Ела, Ела“. Едва ли има по-подходящо име за един от най-добрите арменски ресторанти. Уютната атмосфера и изключителния персонал са първото ви добро впечатление, което няма да ви подведе. Ресторантът разполага със 120 места и се намира в сърцето на София. В кухнята творят Шеф Стани и Шеф Сашо, които имат дългогодишен .. read more




Посетете Шеф Иван Манчев в Кактус

Кактус е ресторантът, в който своето въображение развихря един от най-известните и добри шеф-готвачи в България, а именно – Иван Манчев. Вече повече от десет години клиентите на заведението получават качествено обслужване, храна и напитки. Обстановката е уютна и е подходяща за бизнес обяд, събиране с приятели или семейство или просто романтична веч .. read more




Кои са любимите ястия на някои от шеф-готвачите на Sofia Restaurant Week 2017?

Понякога най-простите въпроси се оказват и най-сложни. Затова и попитахме няколко от любимите ни готвачи, участващи в Sofia Restaurant Week, кои са любимите им ястия. Повечето от тях се усмихнаха криво и поклатиха глава. Защо? Защото не им бе никак лесно да ги подберат. Срещнахме различни отговори, като повечето готвачи назоваха различни кухни или .. read more




Насладете се на панорамна гледка от La Tribuna

В сърцето на София се крие вторият по големина колизеум в Европа, както и La Tribuna – един от най-престижните панорамни ресторанти в София. Там под патронажа на главния готвач Ивайло Рангелов ще опитате изискана кухня и подбрана колекция от най-добрите вина. Менюто включва ястия от средиземноморската и международна кухня, приготвени с най-пр .. read more




Опознайте сетивата си с 33 Гастронавта

Почитатели сте на средиземноморската кухня? То тогава 33 Гастронавта определено е едно от местата, които трябва да посетите. Главният готвач Емил Алфандари е специалист по нея и ще ви предостави едно от най-добрите преживявания, които сте имали. Намирайки се в широкото сърце на София, ресторантът разполага с 80 места. Уютът и енергията, които ще ус .. read more




Прясна риба ви очаква в ASCUA

Ако се намирате в центъра и сте любители на морската кухня или стековете, то задължително трябва да посетите ASCUA. Един от първите ресторанти в България, които предлагат меню с ястия от прясна риба и стекове на жар. Майстор-готвачът Димитър Славчов ще ви изненада със своите авторски ястия, подправени с неговото необятно въображение. Малкият семеен .. read more




Бъдете Social в Social

Заведението носи заслужено своето име, предоставяйки на гостите си една прекрасна и уютна атмосфера, в която могат да превърнат всяка една среща във вълнуващо преживяване, благодарение на специално селектираните ястия и напитки. Social се намира на един от най-оживените пешеходни булеварди в София и е разположен на два етажа, както и има открита ча .. read more




Спечели ваучер за хранене с УниКредит Булбанк

В модерните времена, в които живеем е важно да бъдем в крак с технологичните тенденции, както ние, така и ресторантите, които участват в Sofia Restaurant Week. Точно и затова за нас е изключително важно във всяко едно заведение да има възможност за електронно разплащане. Така ние гарантираме, че няма да е нужно да носите пари в брой в себе си или д .. read more




МЕТРО академия представя …

Интересно, забавно и уникално по рода си състезание организира Метро, със съдействието на Sofia Restaurant Week, преди няколко дни. Избрани ресторанти участваха в надпревара за приготвяне на вкусно блюдо от агнешко месо, предоставено от Метро. Освен качествата на готвачите участници и оригиналните хрумвания за иновативни рецепти и практики в кухнят .. read more




Roadhouse Grill – раят за любителите на стекхаус ресторантите

В България започват постепенно да навлизат стекхаус ресторантите и ние имаме удоволствието да ви представим един от лидерите сред тях, а именно – Roadhouse Grill. Веригата води началото си от далечната 2001 г. и е една от най-големите в Европа. Засега в София има само два ресторанта Roadhouse Grill и двата участват в Sofia Restaurant Week и р .. read more




Corso – приказка на три етажа

Corso е едно от онези места, които могат да ви приютят по всяко едно време на деня и да ви предложат подходяща обстановка за всеки един повод. Разгръщайки се на три етажа и с общ брой на местата от 180, заведението предлага красива гледка не само към Руската църква, но и към винаги будната София.   По което и време да отидете, за вас ще се по .. read more




Кулинарно изобилие и за вегетарианците по време на Sofia Restaurant Week 7-13 Май 2017

Развълнувани сте да се включите в приключението, което Sofia Restaurant Week предлага, но се чудите дали ще хапнете нещо докато вашите приятели се наслаждават на своите месни ястия? Няма нужда от такива притеснения, защото някои от ресторантите, които участват във фестивала предлагат вегетариански ястия. И в това издание на SRW ще вземе участие вег .. read more




В Petru’s може да приготвите своята храна на живо

Шеф Петър Янков е едно от известните лица на българската кухня, който не се страхува да развихри въображението си и да изненада своите гости с авторски ястия, които ще ви накарат да се върнете отново в Petru’s. Той е един от малкото Live-cooking ресторанти в София, където дори посетителите могат да приготвят своята храна на живо. Ресторантът е под .. read more




SASA променя представите ви за азиатската кухня

Препоръчваме ви горещо да посетите двата SASA ресторанта в София по време Седмицата на ресторантите, в които не само че ще си прекарате страхотно с любимите ви хора или на бизнес-среща, но и ще бъдете обслужени по най-добрия начин, а в чиниите си ще намерите ястия, приготвени от майстор-готвачи, които почитат религията на азиатската кухня. SASA наи .. read more




Вашите домакини в кухнята – мастър готвачи на София

Един от главните критерии, по които се оценява дадено заведение като потенциален участник в Sofia Restaurant Week несъмнено е творчеството в кухнята. Или казано по друг начин – качествата, опитът и креативността на главния говач / готвачи. Всеки един от участниците през пролетното издание 7-13 Май заслужава Вашето внимание и сигурни сме ̵ .. read more




Насладете се на кулинарните изкушения с вината Moulin

„Виното е бутилирана поезия“ е казал Робърт Луис Стивънсън и ние сме напълно съгласни с него. Всяка една капка вино в бутилка съставя поема, която гали всичките сетива. Пренася те в една съвсем различна вселена, където искаш да се поглезиш още малко, защото вкусът е прекрасен, а послечувството е несравнимо. Поради тази причина избрахме и вината на .. read more




Организирайте вашето кулинарно пътешествие с ОК Taxi

Придвижването в големият град невинаги е лесно – задръствания и пътни ремонти дебнат отвсякъде. Не всеки живее в широкия център и макар да има интегриран транспорт навсякъде, понякога желанието за по-бързо придвижване надделява. Затова сме помислили за вашия комфорт по време на Sofia Restaurant Week. Някои от ресторантите, които ще участват във фес .. read more




Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша

Вина от цял свят, представени на нашия пазар, ще бъдат опитани на Discover.Vino World На 12 и 13 май 2017 (петък и събота) виненото събитие на пролетта ще ви отведе на вълнуващо пътешествие из най-интересните винарски райони по света. Пространството на втория етаж в Сан Стефано Плаза (на улица Сан Стефано 22, срещу входа на БНТ) ще бъде разделено н .. read more




Sofia Restaurant Week се завръща с ново пролетно издание

Преживейте свежото кулинарно разнообразие с най-добрите ресторанти в София София отново ще има своето време за кулинарна феерия на сетивата – от 7 до 13 май Sofia Restaurant Week ще ви накара да откриете вкусните тайни на 25 от най-добрите столични ресторанти. След изключително успешното първо издание на Фестивала през септември 2016 г., пролетнат .. read more




Седмица на ресторантите 7-13 Май 2017

И тази година, и тази пролет ще стартита с нещо вкусно, интересно, уникално. 25 ресторанта, подготвят тристепенно сет меню за 25 лв! Заповядайте в някои от най-добрите ресторанти в София. Селекцията не беше лесна, но ще оставим някои изкушения и за следващите издания на фестивала. Всички заведения отговарят на група от критерии за качество на предл .. read more




“Sous vide” в софийски ресторанти

“Sous vide” е френски израз за готвене ”под вакуум” и се отнася до процеса на вакуум-запечатване на храната и готвене при контролирана температура на водна баня. Самото название е малко подвеждащо. В действителност не става дума точно за вакуум, а технологията е насочена към поддържане на много прецизна температура за определен период о .. read more




Subscribe to our mailing list

* indicates required